Login/Registracija

Počelo snimanje filma o Tomi Zdravkoviću: Pogledajte kome je pripala glavna uloga i ko tumači lik Silvane Armenulić (FOTO)

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju, koji su napisali Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, počelo je snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću. Producenti ovog filma su Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, dok će režiju raditi Zoran Lisinac. Glavna uloga je pripala glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić Tamari Dragičević.

……

Popularni glumac oglasio se na Instagramu i objavio nekoliko fotografija sa seta na kome sa frizurom i maskom liči na legendu narodne muzike. 

„Od Silvane do Nirvane. Film “Toma” o životu Tome Zdravkovića. Neka nam je sa srećom“, napisao je Marić uz fotografije.

……

„Čini mi se da nikada do sada nisam imala ovakvu vrstu odgovornosti i uzbuđenja.Obzirom da mi je povereno da igram ženu čiji su glas i pesme i dan danas prisutne u najvažnijim uspomenama i događajima gotovo svake porodice u regioni. Približiti se njoj i svemu onome što je ona živela i bila je neverovatan izazov“, napisala je na svom Instagramu Tamara Dragičević koja u filmu igra pevačicu Silvanu Armenulić. 

U ostalim ulogama videćemo  Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Mirjanu Karanović, Slobodana Bodu Ninkovića, Marka Janketića, Ivana Zekića i mnoge druge.

„Tomu Zdravkovića su zvali „pesnik tuge“. Pevao je iz duše, i za dušu.“ izjavio je producent Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja, te da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici.

Željko Joksimović je naglasio da „najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sećati“. On je istakao da ovaj film govori i o tome čega ćemo se sećati u životu. Film „Toma” predstavlja biografsku sagu, koja će biti i priča o vremenu koje su obeležili mnogi umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića kao i mnogi drugi.

Autor: A. Bakić