Login/Registracija

PLESAO SA KARLEUŠOM, PA OSVOJIO SVET!

Profesionalni plesač Uroš Marković je dve decenije u latino plesu, od toga je dvostruki prvak države i neko ko je kaerijeru izgradio ovde, ali nastavio u inostanstvu. U vreme kada se sve više domaćih zvezda interesuje za atraktivan javni nastup, Uroš kaže da je to zapravo zlatno doba naše estrade.

– Poslednjih par godina ovde se dosta investira u scenski nastup što je za nas kao plesače ali i za same pevače. Iznenađen sam prijatno da to sve ide u dobrom kvalitetnom pravcu. Sarađivao sam sa dosta naših pevačica, radili smo sa Jelenom Karleušom „All about diva show“u Areni, pripremali smo dava meseca mukotrpno, bilo je jako interesantno. Jelena je veliki profesionalac daje značaj sceni kao takvoj i bilo je zadovoljstvo raditi sa njom.

Kakve su ostale pevačice po tvom mišljenju?

– Imao sam sreće da radim sa jako velikim zvezdama i profesinalcima u svom poslu i sva moja iskustva su izuzetno pozitivna. Sve su to veliki radnici i profesionalci.

Šta je sve potrebno osim talenta, a koliko rada?

– Uvek kažem da je 1 posto talenat a 99 posto je predan rad. Sve zasvisi od toga koliko radite trenirate, unapredjujete sebe i na kraju u vidu nagrade dolaze – vaši rezultati. rada, treninga.

Koliko ti u proseku kao profesionalni plesač treniraš dnevno?

Nastupam sa Evom mojom partnerkom. Ranije smo se bavili takmičarskim plesom, a nakon toga sam prešao show varijante. Dok smo se spremali za takmičenja kao što su svetska prvenstva – trenirali smo dva puta dnevno tri četiri sata. Tako da ovo realno i jeste ozbiljan sport. Ne samo po statusu nego i kao zvanično priznat sport, nego po tome kolilko realno morate da vezbate. U to vreme smo vežbali puno jedno radno vreme.

Opredeljen si za latino ples, ali iz godine u godinu stižu nove vrste plesa. Da li jedan dobar plesač mora da zna sve?

– Morate biti svestran igrač jer to tržište traži. Kada sam radio sa JK, to je više bio neki hip hop dens, u kom ja nisam plivao preterano, ali sam ga savladao. To i jeste čar dobrih plesača. Kada sam krenuo sa plesom u to vreme sam si mogao dra budeš ili baletski igrač ili plesač. A to je doba velike ekspanzije latino plesa, a mi smo se opredelili za latino. Meni je ples doneo svetsku karijeru, putovao sam poslednjih 8 godina svugde po svetu, ples me je odveo čak do Australije, jako sam zahvalan što sam napravio paralelu između putovanja i plesa i što mi je posao koji volim doneo priliku da vidim ceo svet.

Jedan deo života proveo si u Americi, pa me zanima da li si poželeo da se okušaš u fabrici snova, da možda postaneš glumac?

– U Americi niko ne radi samo jedan posao. Morate da budete u različitim granama uspešni. Zašto da ne, bavio sam se modelingom ili manekenstvom, u jednom delu svoje karijere i reći ću samo da me i to zanima.

Da li ti nedostaje period života kada si putovao kao državni prvak po svetu?

– Ranije smo dosta putovali zbog takmičenja i treninga sa inostranim trenerima. Danas više putujem iz ličnog zadovoljstva. Nedostaju mi takmičenja zbog adrenalina, ali dobijam ga na drugi način kroz stalne angažmane i šou programe koje radim širom sveta.

Imaš li neostvarenu želju s kim bi voleo da sarađuješ na plesnom podijumu?

Moram da priznam da je to Dženifer Lopez! Njoj je latino prosto u krvi i jako lepo radi i lepo pleše. Bila bi mi čast i veliko zadovoljstvo da budem na istoj sceni sa njom.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Đorđević