„Pitala sam se Bože šta sam ti skrivila“ Neda Ukraden u autobiografiji progovorila o bolnom odlasku iz Sarajeva, bivšem suprugu i odnosu sa Sašom Popovićem

Popularna pevačica Neda Ukraden nakon nepunih pet decenija javnog života i profesionalnog bavljenja muzikom konačno je odlučila da izda dugonajavljivanu autobiografsku knjigu pod nazivom “Zora je svanula“.

Na promociji je pored porodice koja je Nedina velika podrška, došao i veliki broj poznatih ličnosti i Nedinih prijatelja poput Goce Tržan, Vesne Dedić i mnogih drugih. Pevačica je autobiografiju dugo najavljivala i iskreno joj se radovala, dok ju je njena publika sa nestrpljenjem iščekivala, naročito jer su najavljeni do sada nepoznati detalji o Nedinom životu.

Neda Ukraden

U knjizi je pevačica između ostalog pisala o ljubavnom životu i bivšem suprugu sa kojim ima ćerku Jelenu.

Razveli smo se nakon petnaest godina braka jer zaista više nismo mogli zajedno, ali do kraja života smo imali veliko poštovanje i veliku ljubav jedno prema drugome pre svega zbog našeg deteta, ali osim toga i zbog kumova, uspomena, družili smo se bez obzira što je on bio u drugom gradu. Što se tiče živih osoba koje su ovde spomenute jako je teško pripisati nekome neke kvalifikacije sa kojima se možda mnogi neće složiti, ali sam zaista nastojala da se prevashodno vidi jedno poštovanje i ljubav kakva god da je bila- ispričala je pevačica.

knjiga

Između ostalog, Ukradenova je u knjizi progovorila i o bolnom rastanku sa ratom zahvaćenim Sarajevom i neočekivanom napuštanju svog porodičnog doma koji joj je bespravno oduzet tokom ratnih godina.

Ponela sma kofer i krenula na turneju, a u rukama sam imala povratnu kartu. Kada sam došla na beogradski aerodrom gde su mi šest puta menjali termin za polazak, shvatila sam da situacija nije najbolja. Kada sam otišla iz svog stana i zaključala vrata nisam mogla ni da naslutim da se više nikada tako neću vratiti. Pitala sam se Bože šta sam ti skrivila – rekla je Neda.

IMG 20221020 WA0008

Gde god da gostuje, pevačica se trudi da publici ukaže poštovanje i vrati ljubav koju dobija od svojih vernih fanova, pa se uvek trudi da govori na njihovom jeziku iako ponekad zbog toga dobija kritiku javnosti.

Kažete da kada sam u Srbiji pričam ekavicom, a kada sam u Bosni ili Hrvatskoj jekavicom. Pa kažete: „Takva je ona“. Da li biste to rekli Selin Dion ili Dženifer Lopez. Sa velikim poštovanjem se odnosim prema svojoj publici i svakom segmentu svog života, prema mojim kamenim genima. Moji preci ne govore ekavicu. Pošto me mnogo vole u Rumuniji i Bugarskoj kada sam tamo takođe se trudim da naučim pokoju rečenicu iz njihovog jezika – objasnila je pevačica.

U knjizi je između ostalog opisan i Nedin odnos sa Sašom Popovićem, koja itekako intrigira javnost, a kako je Ukardenova poznata po tome da ne krije ništa, zasigurno je da će u ovoj knjizi biti mnogih zanimljivosti, ali i šokantnih detalja i istina koje do sada javnost nije znala.

Nedin povodom promocije knjige možete poslišati u videu ispod

https://www.youtube.com/watch?v=p5b9kdm_GDk
Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk