Pevačica narodne muzike odbila nagradu za životno delo, pa otkrila razlog: „Moral mi nije dozvoljavao“ (VIDEO)

stojiljkovic dankas 1

Pevačica Danka Stojiljković oličenje je pravog umetnika, vrhunskog soliste i tumača prave narodne pesme. Tokom razgovora za Grand pevačica je istakla da je veoma raduje kada je upoređuju sa koleginicom Mirom Vasiljević.

Ljudi me često upoređuju sa Mirom. Naravno i „Brojanicu“ sa „Đerdanom“. Drago mi je da je to tako jer je ona legenda naše srpske pesme, iznedrila je mnoge vrhunske pevače poput Snežane Đurišić, Gordane Lazarević, Anđelke Govedarević… Ne kažem da ću uspeti isto, ali ću se truditi. Ovde negujemo ne samo srpske već i rusku pesme, uopšte muziku Balkana. Radujem se našem prvom koncertu – istakala je Danka.

gordana

Za pevačicu mnogi kažu da je veoma specifična pojava na estradi, a sa ovim navodima se složila i Danka.

-Ne kažem da nisam deo estrade, ali onaj deo kulturne i probrane estrade. Neko sam ko se bavi umetnošću i pravom pesmom kao i moje kolege koje su bile nekadašnji članovi „Đerdana“. Trudim se da negujem i sačuvam od zaborava sve ono što je naše. Moramo da čuvamo od zaborava sve što je naše, a da prihvatamo ono što je tuđe.

danka

Tokom intervjua za Grand Danka je otkrila razloge zbog kojih je odlučila da odbije nagradu za životno delo.

Nagradu sam odbila zato što sam smatrala da tada nije bilo vreme za to. Imala sam tada svega pedeset godina. Naravno da postoje pevači, umetnici, koji dožive osamdeset, pa ništa nisu uradili. Smataram da ne mogu da dobijem nagardu ako nemam stasus istaknutog umetnika, a ja ga još uvek nemam. Pre mene je trebalo da je dobije još neko, a moj moral nije dozvoljavao da dobijem pre njega. Rado ću je uzeti kada za to dođe vreme – rekla je Stojiljkovićeva.

Ceo intervju poslušajte u videu ispod:

Foto: Youtube/Printscreen/Grand news,
Autor: I.Grk