OTKRIVAMO: Šta su uloge u filmovima i serijama donele našim pevačicama

Naše najveće muzičke zvezde su imale priliku da se oprobaju i na filmskom platnu, a mi otkrivamo šta su usloge u serijama i filmovima donele ovim pevačicama.

Folk zvezda Lepa Brena je hrarala estradom od samog početka njene muzičke karijere. Producent Raka Đokić je došao na ideju da bi ona kao tadašnja najveća zvezda mogla da snimi film o životu i karijeri, a to se i brzo ostvarilo. 

ipiccy image 21

Brena se pojavila u čak šest filmova, odnosno u tri dela kultnog serijala „Hajde da se volimo“, zatim u filmu „Nema problema“, „Kamiondžije opet voze“, a među najupečatljivijima su njena izvođenja pesama „Duge noge“ i „Mile voli disko“ u „Tesnoj koži“.

Film „Hajde da se volimo“ je oborio sve rekorde gledanosti, a folk zvezda je pokazala vrsno glumačko umeće i svima  je još jednom dokazala zašto je najveća zvezda na ovim prostorima. 

198854684 985330052271950 8959969526835266081 n 1

Krajem osamdesetih godina je postalo popularno da neka od pevačica dobije ulogu u filmskom ostvarenju.  Tako se po nagovoru Rake Đokića i Dragana Mirković oprobala kao glumica. Ona je snimila film „Slatko od snova“, ali je tokom snimanja doživela i veliku tragediju.

9ad236cf5a046dc49fef973985777ae01e1b0ad3

-Mene je Raka nagovorio da snimim film, ja to nisam htela nikako, mislila sam da nemam talenat za glumu. Uspeo je da me ubedi i ja sam uzela privatne časove kod naše poznate glumice Gorice Popović koja me je dosta toga naučila. Krenula sam sa snimanjem, ali se tada desila velika tragedija, preminuo je Raka koji mi nije bio samo menadžer nego i prijatelj. Teško sam se nosila sa tim gubitkom, ali sam skupila snage i snimila sve do kraja, baš kao znak zahvalnosti. Kada se setim snimanja obuzme me neka tuga, ali sam sa ove distance srećna zbog te uloge – rekla je Dragana jednom prilikom za Grand televiziju.

Zorica Brunclik je  snimila kadrove za film „Žikina dinastija“ u kojem je pevala pesmu „A tebe nema“ i ostvarila je zapaženu ulogu. 

Capture 9

U „Tesnoj koži“ su se pojavile i Sneki i Zorica Marković koje su otpevale svoje najveće hitove. Seka Alekić je dobila ulogu u filmu „Mi nismo anđeli“, a nakon emitovanja je zaradila dodatnu popularnost. 

Milica Pavlović je dobila glavnu ulogu u seriji „Pevačica“ koja se emitovala prošle godine. Ona je nosila ceo projekat, a u seriji je imala i vrele ljubavne scene sa glumcem Milošem Timotijevićem. 

06bd6c59bf0c46cec71201c53ec82260f3cc57bb

Najmlađa među njima, Aleksandra Prijović iznenadila je mnoge kada se pojavila u sezoni serije „Ubice mog oca“. Prija je prvo otpevala naslovnu pesmu „Uspomene“, a onda su je producenti pozvali da učestvuje u nekoliko epizoda kao glumica. 

Silvana Armenulić, Toma Zdravković i Ceca Ražnatović su takođe imali prilike da se oprobaju na velikom platnu i ostvare zapažene uloge o kojima se i danas priča.

bfa21f68253b144616a4c367307cb64a01d25061

Ono što je svima zajedničko jeste to da su profesionalno pristupili glumačkom zadatku i da su njihove uloge ostale zapažene, a dokaz tome je da se ti filmovi i serije i danas prikazuju na televizijama. Nema sumnje da je svima ostala lepa uspomena na dane snimanja i druženja sa najvećim glumačkim imenima, a da su i pevači ovim ulogama učvrstili mesto na našoj estradnoj sceni.

BONUS VIDEO:
Foto: Instagram, Youtube prentscreen, LukaC,
Autor: A. Milinković