Login/Registracija

„Ona je zaslužna za moju karijeru“ Danica Krstić progovorila o odnosu sa pokojnom Merimom Njegomir

Mlada pevačica Danica Krstić muzikom se bavi od svoje pete godine, a veliki je zaljubljenik u etno zvuk zbog čega je publika doživljava starijom nego što zapravo jeste, talentovana, mlada devojka.

Mnogi su čuli za moje ime, a nemaju predstavu da sam ja zapravo mlada devojka koja je samo zaljubljena u srpsku tradiciju i kulturu i misle da sam ja žena koja ima oko četrdset, pedeset godina – otkrila je pevačica, pa ispričala anegdotu.

Sedela sam u kafiću sa drugom kada mi je prišao jedan dečko i sa ushićenjem rekao:“ Pa ti si Danica Krstić „. Rekao mi je zatim da je moj veliki fan, ali da je mislio da sam u Americi i šokirao se jer uopšte nije znao kako izgledam. Zato želim da me naredni album, treći po redu predstavi vokalno, vizuelno, ali i u svakom drugom smislu – rekla je Krstićeva.

Pevačica objašnjava da je njena porodica prvenstveno zaslužna za to što neguje srpsku tradiciju i voli tradicionalan zvuka.

Imam divnu porodicu. Roditelji su me tradicionalno odgajali, ali sa druge starne sam moderno vaspitana. Tata i mama su bili folkloraši, tako je sve počelo, j sam tako počela d plešem i pevam u kulturno-umetničkom društvu – objasnila je Danica.

Pevačica se prisetila i poznanastva sa pokojnom Merimom Njegomir zahvaljujući kojoj je došla na RTS.

Pevala sam na jednom humanitarnom koncertu koji je bio namenjen za decu sa Kosova koja su obolela od raka. Na istom koncertu je pevala i Merima Njegomir koja me je tamo čula i dala mojim roditeljima svoj kontakt telefon– prisetila se pevačica i dodala:

-Imala sam oko dvanaest godina tada. Zahvaljujući Merimi sam došla na RTS, a kasnije sam sarađivala sa pokojnim Sanjom i „Balkanikom„. Mnogo volim te ljude i samo me lepe uspomene vežu za taj period.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk