Login/Registracija

Njene koleginice uče engleski i nemački, a Sara ide KONTRA! Pevačica baš iznenadila

Pauzu od nastupa pevačica Sara Reljić iskoristila je kako bi se posvetila obrazovanju i učenju romskog jezika. Na ovaj potez odlučila se kako bi se lakše snalazila na romskim veseljima.

– Nisam Romkinja, ali sam prihvatila taj narod. Učim romski jezik, čitam knjige koje su vezane za njihovu istoriju – pohvalila se pevačica u Grandovoj emisiji. 

Na pitanje voditeljke Sanje Ćulibrk šta je najviše fascinira u njihovoj tradiciji, kratko i jasno odgovorila je – muzika, pa objasnila kako je postala kraljica romskih proslava. 

– Na jednom muzičkom takmičenju sam otpevala „Čaje šukarije“ i to je jedina pesma koju sam znala na romskom. Tada su i krenuli pozivi da budem deo njihovih veselja i to mi je predstavljalo pravi izazov, proširila sam svoje muzičke vidike – rekla je Sara koja danas važi za jednu od traženijih mladih pevačica na romskim veseljima. 

Zbog ljubavi prema romskoj muzici i publici, kako je otkrila u emisiji, priprema i tri nove pesme na njihovom jeziku. A da li će joj učenje jezika pomoći da bolje otpeva nove hitove, ostaje nam da vidimo. 

Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić