Login/Registracija

NIKAD VIĐENE FOTOGRAFIJE MERIME SA DECOM: Bila su joj najveća podrška i oslonac

Pevačica čarobnog glasa Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon kraće opake bolesti, a iza sebe ostavila je četvoro dece, tri ćerke i sina koji se nikad nisu javno eksponirali.

Inače, ćerku Milicu, Jelenu i Ljubicu i sina Marka dobila je u braku sa Milanom Njegomir i nikad nije krila da je to bila ljubav na prvi pogled, kao i do su uprskos razvodu jedno drugom bili podrška do kraja njegovog života.

Pevačica se sa Milanom zabavljala pet godina, a ljubav su krunisali brakom 1979. u kom mu je za pet godina rodila četvoro dece.  

– Imala sam 21 godinu kada sam ga upoznala, on je tad imao 42 a ja 26 i nije se ženio pre toga. Bio je zgodan, lep i pametan i imao je sve ono što mi se dopadalo. Volela sam ga svim srcem i dušom i rodila sam mu četvoro dece iz ljubavi. Tri ćerke i sina u razmaku od 5 godina. Rodila sam četvoro dece i snimila četri albuma za to vreme i sada se pitam odakle mi energija?! Meni sad izgleda kao da je to bio neki drugi život. Karijera nije trpela ni malo, samo sam turneje odbijala – govorila je svojevremeno i tvrdila da se tokom njihovog odrastanja trudila da prvenstveno bude dobra majka. 

– Svi mi pravimo neke greške, ali negde sam pročitala da detetu ne možeš karakter da promeniš već samo da ga usmeravaš – izjavila je pevačica koja se nakon 20 godina braka sa Milanom razvela. U tom periodu najteže joj je bilo da nastavi dalje sama sa četvoro dece. 

– Sva deca su pripala meni, želela sam da odrastaju zajedno. Bilo je teških momenata i finansijskih naročito devedesetih godina. Nisam mogla ni da ih ostavljam da idem na turneje. Bili su tinejdžeri, štetilo bi im – pričala je Merima kojoj su deca bili najveća motivacija i podrška u životu. 

Iako su se retko eksponirali u javnosti, Ljubica, Jelena, Milica i Marko pojavili su se svojevremeno na maminom koncertu u Sava centru, što je ovekovečio naš fotograf Zoran Kuzmanović Munja.

Njena deca bila su joj najveća podrška i nakon saznanja da je obolela od raka pankreasa. Do poslednjeg dana brinuli su o njoj i bili joj najveća podrška u najtežoj životnoj borbi. 

Podsećamo, Merima će na večni počinak biti ispraćena danas u 13 časova. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić