Životna priča Nemeta Rolanda rasplakala voditeljku usred emisije (VIDEO)

„Uživajte u životu kad ste već imali sreće da se rodite, toliko ste lako došli do života, a toliko ste mu pronašli mana“, reči su kojima je voditeljka Sanja Ćulibrk otvorila emisiju i to ne slučajno.

Životna priča Nemeta Rolanda koji se dva puta borio sa rakom rasplakala je Sanju Ćulibrk usred emisije, ali i inspirisala da mnoge ljude motiviše i ohrabri.

Nemet Roland rasplakao Sanju Ćulibrk

nemet roland2345
Nemet Roland

Bezbrižno detinjstvo četvorogodišnjeg dečaka prekinula je vest lekara da ima leukemiju i da se tok njegovog života potpuno menja, baš onda, kada želi da upoznaje svet.

-Šest meseci sam bio na terapijama a situacija je bila sve lošije i lošija. Rekli su prvo da imam anemiju, neki teži oblik. Bio sam umoran i iscrpljen, bezvoljan. Stigao sam do toga da svakodnevno spavam preko 19 sati, jednostavno nisam mogao da budem budan- počeo je priču Nemet za Grand, a potom otkrio da je za sve gore stanje bila kriva loša dijagnoza.

-Sećam se, veče je bilo, rekli su mi da moram hitno u bolnicu i saopštili su mi da je dijagnoza leukemija u akutnoj fazi. U to vreme nisu bile neke terapije dostupne za mene, pa su moji mama i deka odlučili da odemo u Mađarsku jer je tamo postojao lek. To je bila jako teška situacija za moju mamu, pogotovo kada je doktorka rekla da Bog da poživim naredne dve nedelje– prisetio se Roland, a njegova priča rasplakala je voditeljku.

culibrk
Nemet Roland rasplakao Sanju Ćulibrk

Usledile su agresevine terapije i operacije, ali situacija je bivala sve kritičnija uprkos pokušajima lekara da četvorogodišnjeg dečaka spasu.

Ipak, sreća je pokucala na vrata njegove porodice i dečak se izlečio.

Međutim, njihov mir kratko je trajao budući da se bolest nakon četiri godine vratila, mnogo agresivnija.

-Baš tad, u tom periodu, kada se bolest vratila, izgubio sam oca. Tada je sve mnogo teže išlo nego prvi put, sve teže sam podnosio terapije i fizički i psihički. Izgubio sam snagu toliko da nisam mogao da napravim tri koraka. Danima nisam ustajao iz kreveta. To su bili užasni bolovi- ispričao je Roland, a kako i sam kaže, čak su se i lekari predali.

-Sećam se da sam ugledao majku koja plače, a deda me je uhvatio za ruku i rekao mi „Ne znam gde i ne znam kako, ali naćiću rešenje i našao ga je!- otkrio je Nemet sa suzama, ali i osmehom.

grand magazin
Nemet Roland i Sanja Ćulibrk

Njegov deka, napravio je sok od spelte i ječmene trave i verovali ili ne, izlečio svog osmogodišnjeg unuka.

Čak su i doktori bili šokirani rezultatima i uticajem ove biljke. Ipak, boravak u bolnici i borba su se nastavili.

-Moj prijatelj iz bolnice i ja smo devet meseci bili u sobi, to je bilo jako teško. On je bio moj prvi ozbiljan prijatelj, zajedno smo kroz prozor u bolnici gledali decu kako se igraju- prisetio se sa suzama u očima, a potom nastavio:

-Jednog dana ja ustajem i nema ga nigde. Pitao sam za njega, ali prošlo je nekoliko dana kada sam ja shvatio da je on preminuo. To je baš loše uticalo na mene. Danima nakon toga nisam pričao, samo sam gledao u plafon.

nemet 1
Nemet Roland

Uprkos svim nedaćama i svemu što je prošao, sada nakon izlečenje od opake bolest Nemet Roland spreman je da pomogne svima koji su nažalost prošli i prolaze sve ono kroz šta je i on.

Samo tri dana nakon uzimanja doze „čudotvornog“ napitka uspeo je da ustane iz kreveta i da pobedi bolest, a danas je ponosan što njegova porodica proizvod sok koji je njemu spasio život.

nemet roland
Nemet Roland

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

BONUS VIDEO: Tragična sudbina Dejana Draškovića

NE PROPUSTITE I:

Foto: Grand,
Autor: J. Jović