Login/Registracija

NEMA KRIZE Poseduje dva restorana u Nemačkoj, a uskoro i širi biznis! „Ne mogu da se žalim, žena mi je opasna“

Dok većina estradnjaka kuka usled finansijske krize koju im je proizvela pandemija, pevač Granda sa adresom u Frankfurtu, Rade Lacković nema tih problema. Poslednji nastup imao je prošlog leta i za sad nema primanja od muzike, ali kaže da od ugostiteljstva dobro živi. 

Na novonastalu situaciju ne kuka, već marljivo čeka da se sve vrati u normalu. 

– Imao sam par poziva da nastupam u Bosni, ali sve je to kratko, svirke traju do deset uveče, ni ne isplati se ići. Iskreno, ne radim od letos, isto kao i moje kolege, ali šta je, tu je… Svi čekamo da se situacija malo stabilizuje – kaže Rade za Grand Online. Ipak, ne žali se jer poseduje čak dva restorana u Nemačkoj koji čak i tokom korone rade odlično.  

– U Nemačkoj je sve zatvoreno, ništa ne radi ni restorani ni kafići,  ali mi vršimo dostavu hrane. Snalazimo se – priča i dodaje da uskoro otvara još jedan restoran i to blizu Minhena. Za sve je krivac, kaže, njegova žena koja zapravo vodi sve poslove oko ugostiteljstva. 

– Žena mi je opasna (smeh). Inače je naše gore list, iz Kragujevca i odrasla je u ugostiteljskoj porodici, tako da joj sve poznato i zna šta radi. Ona zapravo vodi naš mali porodični biznis – ponosno kaže Lacković.

Iako u Srbiji restorani i kafići ne mogu da opstanu jer zarade gotovo nema, a ni pomoći od države, u Nemačkoj to nije slučaj. 

– Tamo je sve drugačije, oni imaju dobru socijalnu politiku i u ovom teškom trenutku, kad niko ne može da opstane, država sa čak 70 posto pomaže ugostiteljima – ističe pevač. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić