Login/Registracija

NEKI IMAJU ČAK I DVA FAKULTETA Evo koje škole su završile naše zvezde

Većina naših pevača može da se pohvali samo završenom srednjom školom ali verovali ili ne, na estradi ima i onih koji su pored uspešne karijere, uspeli da steknu i zavidan nivo obrazovanja. Među najobrazovanijim javnim ličnosti je Goran Žižak, poznatiji kao DJ Krmak koji ima čak tri završena fakuleteta – Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski, o čemu smo nedavno pisali OVDE!

Prati ga pevač folk muzike Adil Maksutović koji je završio Kriminalističku akademiju, gde je stekao zvanje diplomiranog kriminologa, da bi nekoliko godina kasnije upisao i Pravni fakultet.

Akademski najobraznivanija javna ličnost je i Neda Ukraden koja ima čak dve diplome i to Pravnog i Filološkog fakulteta, smer engleski jezik i književnost. I njen kolega, roker Momčilo Bajagić Bajaga može da se pohvali diplomom Filozofskog fakulteta, budući da je završio književnost.

……

Na listi visoko obrazovanih našao se i Zdravko Čolić koji ima završen Ekonomski fakultet u Sarajevu, dok Miloš Bojanić može da se pohvali diplomom Saobraćajnog fakulteta.

Ćerka Vesne Zmijanac, Nikolija Jovanović shvatila je da je pevanje mnogo unosniji posao, pa joj diploma fakulteta za Međunarodni biznis u Atini sada služi samo za pohvalu.

Da se sve može kad se hoće dokazuje mlada zvezda “Granda”, Stefan Petrušić koji godinama uspešno hendluje dve karijere, i to muzičku i advokatsku. Potpuno neočekivano, ali fakultetskom diplomam Ekonomskog fakulteta u Zagrebu “maše” Hana Mašić, mlada zvezda “Granda” koja može da se pohvali zvanjem magistra ekonomije.

Još jedna mlada zvezda “Granda” može da se pohvali diplomom, a to je Nikola Kovač koja je završila Filozofski fakultet u Sarajevu, smer žurnalistika. Za razliku od nje, voditeljka Sanja Kužet nije uspela da istraje do kraja i završi Geografski fakulet, ali je na kraju ipak diplomirala i to Međunarodnu poslovnu administraciju na jednom privatnom fakultetu.

……

Veliko iznenađenje za sve je Đorđe David koji je pozorišnu scenu zamenio za pevačku. Frontmen “Generacije 5” završio je Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u klasi Predraga Bajčetića, ali je ljubav prema muzici bila jača.

Muzičkom akedemijom mogu da se pohvale mnoge poznate ličnosti, a među njima su Željko Joksimović, Viki Miljković, Aleksandar Sofronijević, Zorana Pavić, Bilja Krstić, dok iz redova zvezda “Granda” imamo Jelenu Kostov koja je profesor muzike postala 2014. godine.

……

I Dušan Svilar diplomirao je na na osnovnim i master akademskim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a nedavno smo ga gledali na koncertu “Tri tenora“, gde je nastupao pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, a u pratnji novosadskog „Big benda“ i orkestra opere Srpkog narodnog pozorišta. Sledi ga koleginica Tamara Dragić, koja je 2015. godine diplomirala na istom fakultetu, gde je završila i master studije.

……

Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić