Login/Registracija

Neda Ukraden dobila nagradu za životno delo!

U Kombank dvorani Nedi Ukraden, uručena je nagrada za životno delo koju je dodelio Savez Estradnih umetnika Srbije. Pop diva je pre godinu dana proslavila 5 decenija uspešne karijere, a u ime Nedinog velikog jubileja stiglo je i pregršt nagrada sa različitih strana.

Najpre od izdavačke kuće Jugoton koja je slavnu pevačicu ovenčala nagradom za specijalni doprinos regionalnoj diskografiji, a potom i nagrada od publike i kolega. Ipak, nagrada za životno delo, prva je ove vrste u blistavoj karijeri naše najproduktivnije i najpopularnije pop pevačice u regionu.

– Veoma sam srećna i ponosna što je to od kolega muzičara i pevača! Zanimljivo je da se sve desilo u nekadašnjoj Dvorani Doma Sindikata, mestu na kome sam održala svoj prvi solistički koncert pre tačno 43 godine davne 1975. godine na kome nije nastupao samo onaj ko nije bio zvezda, bilo domaća, bilo strana – prisetila se Neda svojih početaka. Iako u Las Vegasu na European Music Festu nastupa tek u maju, pripreme za jednočasovni šou kojim će se Neda predstaviti čitavom svetu su uveliko počele. Sudeći po energiji, kondiciji i entuzijazmu nimalo ne sumnjamo da će muziku Balkana naša pop diva predstaviti upravo onako kako smo od nje navikli – u najboljem svetlu!

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Đorđević