Login/Registracija

NAJSKUPLJE SRPSKE SVABDE: Kraljevski meni, povratna avio karta i drugi luksuzni detalji (VIDEO)

Svadbe poznatih ličnosti oduvek su privlačile veliku pažnju javnosti, od skupocenih venčanica, do zvanica, pa preko menija i dekoracije. Ipak, neka ranija venčanja naših javnih ličnosti dosta se razliku od ovih danas, što zbog mode iz tog vremena, to i zbog tradicije i običaja koji su u to vreme bili dosta zastupljeniji na srpskim svadbama.

Biljana Jevtić i Aca Ilić preko tri decenije su u srećnom braku, a pevačica pamti svaki detalj koji su proživeli zajedno. Venčali su se u Gornjem Milanovcu nakon tri godine zabavljanja, a bili su prvi estradni par čija je svadba bila javna za medije. Biljani je na venčanju kumovala Suzana Mančić sa kojom je i dan danas najbolja i neradzvojna prijateljica, a cela estrada bila je na veselju koje se godinama kasnije prepričavalo. Pevačica se seća i trenutka kada je odlučila da će uzeti suprugovo prezime.

Svadba Lepe Brene i Bobe Živojinović održana je 1991. godine i u meijima su je proglasili za svadbu veka jer su dve velike zvezde bivše Jugoslavije rešile da izgovore sudbonosno „da“. Pevačica je tada nosila venčanicu čuvene marke „Dior“ koja je bila dizajnirana upravo za nju. Mladenačka torta bila je ogromna na 5 spratova, sa jestivim reketima i gramofonskim pločama.


Kako se pisalo, ova svadba je koštala 50.000 nemačkih maraka. Deo svadbene ceremonije prenosio je i „Dnevnik 2“. Venčanju je prisustvovao veliki broj ljudi iz javnog života, koje je zabavljala pevačica Vanesa Šokčić. Brena i Boba takođe su pridržavali su se običaja, a jedan od njih je i bacanje bidermajera, koji je uhvatila pevačica Dragana Mirković.

Dragana Mirković udala se nekoliko godina nakon toga za Tonija Bijelića odnosno 28. septembra 2000. godine. Ipak, njihovo venčenje bilo je drugačije, čak ni Draganini roditelji nisu prisustvovali ovom činu.

Svadbu pevačice Svetlane Cece Ražnatovića i Željka Ražnatovića Arkana mnogi su nazivali „Svadbom decenije“. Po Cecu su tada sa mladoženjom došli svatovi u koloni od šezdeset vozila u rodnu Žitorađu, da bi „kupili mladu“. Arkan je tada na sebi imao crnogorsku narodnu došnju, a pevačica je bila obučena u srpsku nošnju, kao i njena sestra Lidija koja je dočekala svatove.Takođe, Ražnatović je po dolasku u Cecinu kuću gađao jabuku iz puške, koju je pogodio iz šestog puta. Zatim je usledila kupovina mlade i tada je Arkan ponudio nekoliko štoseva nemačkih maraka, ali to nije bilo dovoljno, te je dao i torbu u kojoj je bila ogromna suma novca i dijamanti, a zatim je skinuo i sat sa ruke koji je dao za Cecu.


Venčanje Suzane Jovanović i Saše Popovića održano je 1998. godine u Beogradu, a svadbena proslava važila je za jednu od najglmuroznijih u to vreme. Na njihovoj svadbi kumovali su Lepa Brena i Boba Živojinović, a među zvanicama našao se veliki broj pevača.

Naravno da su i sva venačanja Nataše Bekvalac privlačila pažnju javnosti i medija. Ona je prvi put sudbonosno „da“ izgovorila vaterpolisti Danilu Ikodinoviću u Novom Sadu, a jedno venčanje bilo je daleko od medija na pevačicinoj omiljenoj letnjoj destinaciji.

Novak Đoković i Jelena venčali su se 10. jula 2014. godine u Crnoj Gori na Kraljičinoj plaži pred više od 150 zvanica, a njihovo sa razlogom je nosilo epitet svadbe veka.

Gostima je bila obezbeđena povratna avio karta, a bili su smešteni su u ekskluzivnim apartmanima u hotelu „Maestral“ i u luksuznom rizortu „Aman“, na Miločeru, pored Svetog Stefana. Mlada je nosila venčanicu čuvene američke kreatorke Vere Vang dok je Novak nosio klasično odelo za mladoženje. Goste su zabavljali Miroslav Ilić, Milica Todorović, Željko Samardžić i Lena Kovačević.

Pored mnogobrojnih zvanica iz srpskog, ali i stranog džet-seta, Novakov kum bio je prijatelj iz detinjstva, fudbaler Neven Marković. Mladenci su tada za 500.000 evra prodali prava objavljivanja fotografija sa venčanja jednom stranom magazinu a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe.


Mnogi poznati su se odlučivali za tajne i male svadbe zbog korona virusa, odlučivši da veću proslavu prave tek kada se epidemija završi. Jedna od njih bili su i Katarina Grujić i njen izabranik fudbaler Marko Gobeljić. Svadba Bogdane Rodić, sada Ražnatović, i sina pevačice Cece, Veljka Ražnatovića, brzo je stekla „zvanje“ svadbe decenije! Čim su saznali da očekuju bebu, Bogdana i Veljko odmah su odlučili da se venčaju, a budući da su oboje veliki vernici – veselje je organizovano pre Božićnog posta.

Veliko svadbeno veselje za 500 zvanica upriličeno je u luksuznom hotelu u kome su gosti uživali uz najskuplji „rojal meni“ (kraljevski), koji košta 75 evra po osobi. Meni je uključivao sve vrste pića, kako domaća, tako i strana, a kad je hrana u pitanju na raspolaganju gostima su bila sva jela od tartar bifteka, kraljevske salate šefa Rudolfa, lososa s kokosovim mlekom do patke prelivene sosom od borovnice.

Mlada je ponela venčanicu staru 24. godine koju je na svom venčanju sa Željkom Ražnatovićem Arkanom nosila Ceca Ražnatović. Prema procenama mladi bračni par Ražnatovića nakon svadbe bio je bogatiji za 100.000 evra koliko su dobili u kovertama od zvanica.


Svadba Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića 2. juna 2018. godine nazvana je svadbom decenije. Poznate zvanice, glamurozne venčanice koje je pevačica nosila, ali i svi običaji obeležili su dan kada su se Aleksandra i Filip jedno drugom zakleli na večnu ljubav.

Na crkvenom venčanju, ljubavi su svedočili Miloš Teodosić i Aco Pejović, a kada je Aleksandra i pred bogom postala Filipova supruga, svatovi su se vratili u porodični dom Živojinovića na Bežanijskoj kosi, kako bi mladenci ispoštovali sve običaje. Kako se tada pisalo, bilo je oko 900 zvanica pristigli su sa svih strana sveta, a sala je bila posebno dekorisana.


Svadba, koja je trajala i duže od obećanih 720 minuta, kako je naglašeno na pozivnicama Severine i Igora Kojića, podsećala je na najbolje holivudske romantične komedije, pa bi naslov ovog njihovog filma zaista mogao da glasi: Moje srpko venčanje.

Poznate ličnosti iz Srbije i Hrvatske bile su gosti na svadbenoj ceremoniji kojoj je prisustvovalo više od 600 zvanica. Kako to obično biva na raskošnoj ceremoniji, koja je okarakterisana kao „svadba godine“, bogata trpeza je obilovala raznim specijalitetima domaće ai i inostrane kuhinje.

Ali to nisu sve estradne svadbe o kojima se pričalo. U videu ispod pogledajte koje su još estradne ličnosti priredile gala slavlje o kojima nedeljama pisalo u medijima.

Foto: Z.K.Munja/Printscreen,
Autor: I. Ankić/Ž.Krstić