Login/Registracija

„Legende“ U SUSRET KONCERTU: „OSUĐIVALI su nas, a sada slavimo 35 godina postojanja“ (VIDEO)

Čuveni sastav grupe „Legende“ ove godine proslavlja 35 godina postojanja, a na radost publike 7. aprila održaće koncert u Kombank dvorani.


Iako danas važe za grupu sa tradicijom, priznaju da njihov početak nije bio ni malo lak.

– Muzika koju mi sviramo je od prvog dana bila osuđena od raznih kritičara, savetnika i muzičkih producenata kako to niko ne traži. Naš prvi nastup bio je pre 35 godina ovih dana to je bilo „Beogradsko proleće“ kada smo se javnosti predstavili i tada smo pobedili i od tada guramo našu bajku– rekao je Zoran Dašić Daša na konferenciji za novinare.


U moru onih koji nisu verovali u njihov uspeh, zauvek će pamtiti podršku koji im je tada pružio čuveni Tozovac.

– Naš drugi nastup pred publikom bio je kada smo pozvani da pevam okao nova lica na kocertu Tozovca. On je nas izveo na scenu i predstavio nas je kao da smo Roling Stonsi. On je tu sve vreme stajao i aplaudirao i podizao publiku, a nije morao i rekao je da ćemo zaista biti legende– prisetio se Daša.


Veliki prijatelj „Legendi“ bila je i nedavno preminula Merima Njegomir koja je ostavila neizbrisiv trag u njihovim životima.

– U njenom pevačkom studiu sam naučio dosta stvari. Bilo je i boljih i lošijih pevača od mene, ali ona je u meni videla upornost i danas sam zahvaljujući njoj i mom radu u ovoj grupi i nadam se da će to publika osetiti 7. aprila– rekao je Nikola.

U videu ispod pogledajte šta vam još pripremaju za nadolazeći koncert.


Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Čumić