Login/Registracija

KREĆE ŽIVOT OD NULE: Voditelju izgoreo ceo stan: „Mislite da ste DOTAKLI DNO, a onda usledi novi ŠOK“

Zbog vatrene stihije Grandov voditelj Živojin Krstić sredinom aprila ostao je bez svega što je godinama stvarao.

Njegov stan na Karaburmi, koji je inače pod stambenim kreditom, izgoreo je u potpunosti za samo dvadeset minuta. Ostali su samo goli zidovi i nada da će jednog dana imati dovoljno finansijskih sredstava i volje da ga renovira. Ta nada danas se ponovo javila.

a0a58c921a6f070f5c3b174271c9cb23e6ab7e72

Osim njegovog, još tri stana ostala su bez krova, a na čišćenje šuta od požara i obnovu krova čekalo se mesecima. Ipak, najvažnije je da je zahvaljujći svim stanarima zgrade na Karaburmi to danas sanirano, a Žiki je ostala vera da će vremenom imati dovoljno para da i sam počne život ispočetka.

Uprkos nepovoljnoj finansijskoj situaciji, voditelj se danas uhvatio u koštac sa problemom zbog kog mesecima nije spavao, angažovao majstore i počeo da gradi bukvalno od nule.

5a88ac9af32b7be9e7cf5a70417ddaec493453fe

Da ne ide lako svedoči i sam, a za Grand Online otkrio je koliko je teško da danas, u vreme rasta cena građevinskih radova i materijala, počne renoviranje izgorelog doma.

– Ide nekako, najbitinije je da ide, sporo, ali sa nadom da će biti dobro. Nije baš sve idealno i ne može sve sad i odmah, jasno je svima da je potrebno vreme, a i finansije da se sve to dovede u red  – kaže voditelj i nastavlja:

– Nije lako izdvojiti nekoliko desetina hiljada evra odjednom, naročito kada vam sve dragocenosti, pa i ušteđevinu odnese požar, ali zahvaljujući porodici trudim se da isplivam. Nešto imam sam, nešto sam pozajmio, snalazim se. Odrekao sam se mnogih stvari zarad renoviranja, odmora, plate, slobodnog vremena i moja svakodnevnica sada je sa majstorima. 

Kaže da je prežalio dragocenosti izgubljene u požaru, ali je ostao bez uspomena i kućnog ljubimca, što ne može da mu nadomesti nikakav novac.

ee8938b15c5b008b82626514b470204c9c894c02

Po prirodi je neverovatno skroman, te nas ne čudi što ne kuka zbog svega što ga je snašlo i što je nakon požara ostao bukvalno na ulici. 

– Zahvaljujući nekim ljudima koje za sad ne želim da imenujem, uspeo sam da se snađem. Prijatelji, kolege i mnogi pevači su mu ponudili pomoć, ali zapravo onu iskrenu podršku i pomoć dobio sam samo od bliskih ljudi. Ne kažu džaba da dok dete ne zaplače, majka ne razume, a ja nisam dete koje plače – ističe Žika i dodaje da je na teži način morao da shvati ko su mu prijatelji i saradnici. 

8f2db3ca1847facbfa1e574b6050e00949ad4b4b

Neki su samo nestali, drugi sagli glavu, a treći ga pitali kako je i da li mu nešto treba. Odgovor je da čoveku koji je preko noći izgubio sve i treba apsolutno sve, mada on to ne želi  glasno da izgovori.

Kaže da je teško kada se probudite u istoj majici koja vam je jedina u požaru i ostala, kada nemate pidžamu, sobne papuče, ni čarape koje možete da nazujete kada je hladno, a o krupnim stvarima da i ne govorimo.

a9abdd521b08cdfa3e655cae0bdd9476e17a4a18

Iako se privremeno snašao i obezbedio sebi mesto boravka, ne krije da ga posebno raduje povratak u njegov dom. Jedva čeka dan kada će njegov stan dobiti novo ruho, a on ponosno otvoriti vrata i useliti nove stvari. Dok se do ne desi, dane provodi sa majstorima, nabavlja stolariju, guli zidove, razvodi struju, a iako cene usluga iz dana u dan rastu, neće da se žali. Nije naučen.

– Kada ostanete bez krova nad glavom, a na sve to još i plaćate kredit za isti, nekako mislite da ne možete dublje dno da dotaknete. Onda se uhvatite u koštac sa problemom, pa doživite još jedan šok kad čujete koliko košta renoviranje ruševine, pa ko izdrži. A izdržaće se. Ima još dobrih ljudi koji reaguju na ljudsku muku, a doći će dan kada ću i javno te ljude da imenujem jer su zaslužili – zaključio je Krstić.

b2fd9cbad8b7752f27a5f1b6b54439ad2bb23e45

Ali naše malo njemu može da znači puno. U toku je akcija prikupljanja finansijskih sredstava koje možete da uplatite na broj žiro računa i ili preko PayPal-a u nastavku. 

Broj žiro računa 160-5100102019698-49 Husinskih rudara 24PayPal [email protected].

 i 

……

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić