Login/Registracija

Kornelije Kovač na večni počinak ispraćen uz Čolin hit, tri ćerke JECALE kraj kovčega

Legendarni kompozitor Kornelije Kovač sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Veliki umetnik ispraćen je u tišini bez govora, ali uz suze i jecaje njegovih najbližih. 

U kapelu je među prvima pristigla porodica, među kojima je pevačica Aleksandra Kovač i glumica Anja Kovač, kao i Kristana Kovač, koje su sa suzama u očima, obučene u crno ispratile oca na večni počinak.

Kompozitora je do večne kuće ispratio veliki broj prijatelja, među kojima su i mnoge poznate ličnosti, sa kojima je decenijama sarađivao.

Umesto opela, tokom sat vremena sahrane grobljem se zaorila muzika koju je godinama stvarao, a iako se sve vreme suzdržavala, Aleksandra se ipak rasplakala nakon što je njen otac dobio poslednji aplauz. Ona se zahvalila svima koji su danas došli na Novo groblje u Beogradu. 

Na večni počinak kompozitora su ispratili i uz zvuke pesme Zdravka Čolića, a čije reči je napisala Spomenka Kovač, pokojna supruga legendarnog kompozitora.

Bez ikakvih verskih običaja i sa ogromnom tugom kompozitorih najdražih, Korneli je spušten u večnu kuću, a neutešne ćerke bacile su ružu za njim i uputile mu poslednji pozdrav. 

Čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je pre četiri dana u 81. godini u Beogradu, a kako prenose domaći mediji muzičar je bio pozitivan na koronavirus i bio je smešten u kovid bolnici u Batajnici.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić