Login/Registracija

KOPOLINIM STOPAMA PO SICILIJI: Pevačica uživala na putovanju ZA PAMĆENJE: „Brzo ću se vratiti“

Nekadašnja misica i pevačica, Andrijana Anči Dabetić, ovog leta uživa za sve pare.

Ona je odlučila je da se počasti višenedeljnim putovanjem, a posle brčkanja u Španiji na red je došla putešestvija po Italiji koja je na nju ostavila poseban trag.

Prva stanica bio je nezaobilazni Rim, jedna od najlepših evropskih pretonica gde je, poput pravog turiste, obišla sve znamenitosti .

– Kako svi putevi vode u večni grad Rim, odlučila sam da bacim novčić u Fontanu Di Trevi i onda nastavim dalje– istakla je pevačica koja se nakon čarobnog grada uputila na Siciliju o kojoj je mnogo slušala, i u čije je lepote otišla lično da se uveri.

Nakon čarobnog Rima, uputila se na Siciliju o kojoj je mnogo slušala, a sada je došla i da se uveri u njene lepote o kojima je čitala.

– Prvi susret sa Sicilijom počinje u Messini. Odatle idem u Giardini Naxos mirno mesto sa prelepim peskovitim plažama, čistim , bistrim i mirnim Jonskim morem.Sirakuza kao beli biser Jonskog mora izgrađena od belog mermera, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad slikara Caravaggia. Mondenska i glamurozna Taormina sa zadivljujućim pogledom na Jonsko more i vulkan Etnu, važi za najpopularnije letovalište na Siciliji- prenosi Anči detalje sa nestvarnog putovanja.

Obavezno stajalište bio je i glavni grad Palermo smešten na obali Tirenskog mora gde prepručuje da se vidi katerdala, jedna od četiri fontane, ali i predahne uz najlepši sladoled na svetu, i naravno picu.

– Vreme je da pođem Kopolinim stopama i vidim čuvena sela Savocu i Fiorca d Agro.Kada se vijugavim putevima popnete visoko u planine, pogled luta ka daljinama mora– nastavlja svoj putopis.

Pored nestvarnih letovališta, prelepih ulica i restorana na nju je najveći utisak ostavila katedrala Santa Lucia gde je snimam kultni film „Kum“.

– Nakon ovog filma, selo postaje planetarno poznato i turisti svakodnevno dolaze da ga posete kao i mesto gde je snimljena scena venčanja. Sve u svemu Sicilija me je osvojila i vrlo brzo ću joj se vratiti, a do tada ću triologiju „Kuma“ odgledati nekim drugim očima– napisala je Anči.

Ono što je sigurno je da će pevačica dugo pamtiti ovo putovanje, koje svima toplo preporučuje.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: S. Čumić