Login/Registracija

Konstrakta i Sunshine za epsko zatvaranje devetnaestog Beer Festa

Beogradski Beer Fest, koji je devetnaesti put održan od 18. do 22. avgusta, neplanirano je, „na produžetke“, još jednom trijumfovao kao jedna od omiljenih manifestacija Beograđana i svih posetilaca prestonice, za samo finale leta. Nakon odlaganja poslednje večeri festivala sa nedelje na ponedeljak, 22. avgust, i uz više od 350,000 posetilaca koji su proteklih pet dana prkosili prvo vrućini, a onda i potopu epskih razmera, blatu i vetru, prvi tim u sastavu Konstrakta i Zemlja gruva, Sunshine, E-Play i Queen Tribute Band odneli su ubedljivu pobedu na domaćem terenu, uz himničnu, gotovo katarzičnu pratnju više desetina hiljada ljudi koji su sinoć na glavnoj bini ispratili još jedno izdanje kultnog beogradskog festivala.

Novo ruho pedeset metara duge glavne festivalske bine, uz do sada neviđenu audio-vizuelnu izvedbu iz kuhinje regionalnog lidera produkcije velikih događaja, Skymusica, tokom proteklog vikenda ugostilo je inostrane, domaće i regionalne face muzičke scene. Festival su u punom kapacitetu otvorili miljenici domaće publike, Hladno pivo i Bajaga i instruktori, uz podršku gitariste Tomija Emanuela i sastava Vreme čuda, da bi narednog dana zadati tempo opravdali fenomenalni nastupi starog druga Beer Festa Massima, britanskih miljenika Kosheen, gradskih faca Dece loših muzičara, i plesnih senzacija Nipplepeople i Luke Rajića.

Nakon velike oluje, srca posetilaca Beer Festa u subotu otela je kraljica sevdaha generacije Z, Senidah, a glavnu binu obeležili su nastupi pank i rok legendi Psihomodo Pop, Love Hunters i Zbogom Brus Li. Konačno, nakon odlaganja uzrokovanog vremenskim prilikama, festival je zatvoren sa dan zakašnjenja uz ogroman entuzijazam kako publike, tako i sjajnih artista, koji su sinoć još jednom dokazali da je Beograd regionalni centar najbolje energije i provoda!

Cloud prostor na festivalu izazvao je očekivano ogromno interesovanje posetilaca! Jedna od najatraktivnijih zona Beer festa, Moto Platz, je tokom celog trajanja festivala izazvao ogromnu pažnju autentičnim sadržajima kao što su „zid smrti“ i izložba oldtajmera i „custom“ motora, ali i zbog standardno odlične atmosfere prisutne na svim motoraškim događajima, te posebne muzičke bine koja je svako veče privlačila veliki broj ljubitelja gitara i rifova. Nisu neopaženo prošli ni Bioxgn selfi toranj sa kog su pravljeni najbolji selfiji, zatim Silent disco ispred koga je uvek bio red, ali i Luna park koji je privukao sve generacije posetilaca.

Povodom jubileja – proslave 300 godina pivarstva u Srbiji, ljubitelji hmelja i ječmenog slada imali su priliku da probaju ne 300 nego 500 različitih etiketa piva, a u konkurenciji velikih pivarskih brendova Carslberg, Heineken, Apatinska pivara, Peroni, Skopska pivara, Valjevska pivara, BIP, Jagodinska pivara, te cenjenih domaćih zanatskih piva, kao što su Dogma, Gvint, Kabinet, Krugher&Brent, Robocraft, Salto, Sindikat, The Black Turtle, Tron, Zbir i Pivarijum, pobedu su odneli svi ljubitelji omiljenog letnjeg pića.

Kaže se da je jedan od najvećih brendova na ovim prostorima – inat, a Belgrade Beer Fest je još jednom dokazao kako jedan veliki gradski brend postoji, razvija se i cveta uprkos svim izazovima sa kojima se suočava. Uz veliku predanost tima koji stoji iza festivala, kao i Beograđana koji su verni tradiciji, dobroj gitarskoj muzici i odličnom provodu, naredne godine nas, po svemu sudeći, očekuje još jedno izvanredno, jubilarno dvadeseto izdanje festivala. Živeli!

Foto: Promo,
Autor: G. Online