Login/Registracija

JEDVA KRPI KRAJ SA KRAJEM: Poznati pevač progovorio o siromaštvu: „NIJE SRAMOTA NEMATI“

Nekada velika zvezda narodne muzike Rade Jorović odavno se povukao iz medija, a pred našim kamerama objasnio je zbog čega je doneo tu odluku.

-Računam da ima mlađih koji imaju šta da kažu. Ja sam rekao već sve što sam imao. Nemam neke novine ili neke nove pesme kojima bih zainteresovao publiku, ali se uvek trudim da se odazovem pozivima. Odem malo u Dragačevo, moje selo i onda se malo zadržim na svom imanju. Radim i narodne svetkovine, a kada budem imao valjan razlog sam ću se javiti – rekao je Rade.

Jedna muzičareva stara pesma ipak je postala popularna na društveni mrežama zbog najavljenih restrikcija struje.

Bio sam tražen u poslednje vreme zbog one pesme „Dođi dušo da štedimo struju“. To sam snimio pre trideset i sedam godina. Ne znam odakle su to iskopali, ali im je bilo interesantno. Mi smo se pre trideset godina šalili na račun struje i dok smo snimali nestane nam struje. Onda smo izmenili tekst pesme – ispričao je pevač.

Štednja struje je i dalje aktuelna tema, a zanimalo nas je na čemu još Rade štedi kao penzioner.

Pa ja moram da štedim, zarade nisu kao što su nekada bile. I ranije sam ja štedeo, uvek štediš da bi pravio i gradio. Jednog dana sam shavtio da ne mogu da zaradim koliko meni treba, pa je ispalo da sam ceo život nešto štedeo. Opet imam potrebu da štedim i onda kažem sebi da prikočim malo, da ne vredi. Valja štedeti na svačemu. Pogotovo mi penzioneri sa malim penzijama. Meni je sada na neki način i lako jer se družim sa tim slojem ljudi koji nema neku egzistenciju. Više nije ni sramota reći da nemaš – iskreno je odgovorio Jorović.

Pošto se Rade svojevremeno požalio da ima veoma malu penziju koja iznosi svega 25.000 dinara zanimalo nas je da li se u međuivremenu nešto promenilo.

Pa promenilo se, kako nije? Penzija se sa 25.000 povećala na 28.000, molim lepo? Malo li je ?- rekao je pevač.

Ranije se pisalo da je Jorović zarađivao i po pedeset hiljada evra na nastupu, pa smo iz prve ruke proverili da li je to istina.

Foto: Printscreen,
Autor: I.Grk