Login/Registracija

EH, DA JE ZNALA: Mira Škorić je odbila ovaj Cecin hit

Mira Škorić je devedesetih godina bila u samom vrhu estrade, pogotovo ’93. kada su svih 12 pesama sa njenog albuma bili veliki hitovi.

Zbog nagle popularnosti pojedini kompozitori su joj predlagali mnoge numere, čak i one koje joj se na prvu nisu dopale, pa ih je odbila. Jedna od njih je i veliki hit Cece Ražnatović koji su joj tadašnji saradnici Marina Tucaković i Futa prvoj ponudili.

–  Zlaja je bio taj koji se mešao u sve, čak i u tekstove, a Vesna Petković je bila ona koja me je ubedila da mnoge pesme jednostavno moram da otpevam. Neke sam i propustila, na primer, meni je ponuđena Cecina „Kukavica“ i još mnogo pesama koje su posle otpevali drugi izvođači. Nije mi žao što je nisam snimila, jer ju je Ceca otpevala fantastično. „Kukavicu“ danas pevam stalno na nastupima i vole je ljudi – otkrila je pevačica u emisiji „Iz profila i istakla da kvalitet uvek izbije na površinu, uprkos instant hitovima koji traju dva do tri meseca.

– Vraćaju se stare pesme što me posebno raduje, mislim na stare numere Zorice Brunclik, Snežane Đurišić, Ane Bekute i dr. Ja iskreno često pevam Cecine i Zoričine pesme. Na nastupima volim da pevam pesme mojih kolega, nisam neko ko forsira samo svoje. I dopada mi se što publika prepoznaje kvalitet i što ne sluša instant pesme  – bila je iskrena pevačica. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić