Login/Registracija

„Do 18. godine nisam slušao narodnu muziku“ Bane Bojanić ispričao anegdotu i otkrio kako je postao pevač

Bane Bojanić, sin popularnog pevača Miloša Bojanića gostovao je u emisiji „Grand magazin“ gde se prisetio početka svoje karijere i otkrio jednu zanimljivu anegdotu kako je uopšte počeo da se bavi pevanjem.

Bane je otkrio da je sticajem okolnosti i usled jednog događaja počeo da peva i kasnije snimio velike hitove poput „Samo pijan  mogu da prebolim“ i „Pola vino pola voda“ koji su obeležili njegovu karijeru.

– Do 18. godine nisam uopšte slušao narodnu muziku. Otac pre kada dođe kući i donese kasete i kad familijarno preslušavamo nov materijal, ja izađem iz kuće. On poludi, a ja mu kažem: „ja to ne slušam“… Ja sam slušao Čolu, Merlina, Riblju čorbu, nešto od strane muzike… – prisetio se Bane i dodao:

– Kad sam počeo da izlazim, svo moje društvo izlazilo je u kafane gde je narodna muzika i onda sam i ja izlazio sa njima. Tu sam upoznao taj moj bend sa kojim sam počeo da radim. Posle 6 meseci izlaženja sa njima i druženja, jedno veče pevač ide, pakuje mikrofon, svađa se čuje i kažu mi „treba nam pevač, ajde pitaj Miloša, imamo dogovorene dobre tezge sad nam pevač ode…“ i ovaj jedan gitarista me pita „a kako ti pevaš?“, ja kažem „ne znam, nikad nisam probao“ i on kaže „dođi sutra na probu“. Meni je to bilo interesantno, i izazov i tako sam počeo da pevam.


– Oni mi napišu par pesama koje su tad bile aktuelne, prva pesma koju sam ja otpevao bila je „Hej otkad sam se rodio“ od Sinana Sakića. Oni mi posle kažu „hajde da se dogovorimo, ti nama da pomogneš preko tvog oca i poznanstva sa Saletom i Brenom da uradimo cd za „Zam“ a mi ćemo tebi da pomognemo da naučiš da pevaš“ i ja odmah pružio ruku i tako sam počeo da pevam – otkrio je on.

Foto: Instagram,
Autor: D. Bukovčić