Čudo neviđeno na sceni Mts dvorane – Vrhunski harmonikaši zasviraće uz Orkestar “Gipsy Rhapsody band”!

Koncert koji će se održati u MTS Dvorani 22. novembra od 20h “Perica Vasić i Gipsy Rhapsody band – Crno beli svet” uveliko je u pripremi.

Zanimljiva stvar je sto će se te večeri na sceni pojaviti neka od najvećih imena solista na harmonici; Miša Mijatović, Aca Čergar, Borko Radivojević, Bane Vasić, Ivan Radovanović, Aca Krsmanović, Muarem Kebić, Zoran Djordjević.

IMG 20221025 WA0003 1

Na ideju izbora gostujuceg istrumenta harmonike, došli su frontmen orkestra Perica Vasić i organizatori iz produkcije “Zvuci Srbije”, jer će kako kažu sa melosom “Gipsy Rhapsody Band” koji je nesvakidašnji u novim arnžmanima, a harmonika koja je deklasirana kao “narodnjački istrument”, zazvučati u potpuno novom stilu, kako bi publika imala  jedan novi muzički doživljaj koji je do sada nije vidjen.

-Zamislite dvadeset ljudi iz mog orkestra u novim aranžmanima specijalno pisanih za ovu priliku, pa još harmonika na sve to… Kada se bude zasviralo to ce biti praznik za uši siguran sam, inače ovo su samo neki od harmonikaša koji su se odazvali mom pozivu, a ima ih jako puno sa kojima sam saradjivao i neki od njih će biti počastvovani gosti u publici. Publika će moći da čuje u toj izvedbi sa harmonikom cigansku, šumadijsku, rumunsku muziku i još štošta – rekao je Vasić.

28153375 979696258873469 8175690528218677248 n

Organizatori iz “Zvuci Srbije” najavljuju da će pojedini harmonikaši sa Orkestrom “Perica Vasić i Gipsy Rhapsody band” otpratiti neke od pevača, koji će takodje biti gosti na ovom muzičkom spektaklu.

Pevači koji će nastupiti na koncertu su: Bajaga, Slavko Banjac, Aca Ilić, Biljana Jevtić, Radiša Urošević, Nadica Ademov, Jana, Jelena Broćić, Nemanja Kujundžić, Nataša Stajić, Beki Bekić, Zorica Minić, Raša Pavlović, Danka Stojiljković, Barbike, Perica Vasić, Ferid Avdić, Renato Henc, Perica Veljković, Žika Srem. Pijanisti; Aleksandar Kovacevič, Vlada Maričić, i violončelistkinja Ana Rucner.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: Grand