Login/Registracija

Ćerka ovog poznatog pevača se takmiči u Zvezdama Granda: „Divno je kada roditelj može da podrži talenat dece“ (VIDEO)

ipiccy image 2023 02 20T121603.740

Lidija Matić, ćerka popularnog pevača Josipa Matića takmiči se ove sezone u muzičkom šou-programu „Zvezde Granda“.

Ona je već prvim pojavljivanjem opčinila žiri svojim glasom i pravom narodnom muzikom, a za mentora je odbarala Snežanu Đurišić.

Kada je prvi put stala na veliku Grandovu scenu niko nije znao da je ona ćerka popularnog pevača. Lidija nije htela da koristi očevo ime u svetu muzike, pa zato postepeno gradi svoju muzičku karijeru.

Josip Matić je dobro poznat svima sa teritorije bivše Jugoslavije, a važi za pevača koji najčešće nastupa u dijaspori.

Karijeru nije gradio u medijima, pa se tako retko pojavljivao i na televizijama, dolazio je samo na muzičke emisije. Rođen je u Nemačkoj, poreklom je iz Banja Luke, a sa porodicom već godinama živi u Sloveniji.

Pre nekoliko godina Josip je dao jedan intervju za jedan inostrani portal, a tom prilikom je otkrio koliko je njegova ćerka talentovana za muziku i da joj je cela porodica velika podrška.

-Podrška, to je ono što ističem kada roditelji prepoznaju talenat kod svog deteta, kao recimo ja kod mlađe kćerke Lidije i sina Matea. Lidija se bavi pevanjem i to uspešno, pored svog posla, a sin je druga godina Muzičkog konzervatorija ovde u Ljubljani. Inače, obe kćerke su mi u medicini, samostalne su i odgovorne osobe, svi su vredni i ambiciozni i to je moja kruna života, još ovog najmlađeg da izvedem na pravi put i zaista, šta više poželeti kada je porodica u pitanju -rekao je on tada.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković