Bojan Marović progovorio o traumatičnom iskustvu: „Pokupili su me i danima držali na užasnom mestu“

bojan marovic

Publika je od Bojana Marovića navikla da sluša isključivo ljubavne pesme, a pevač je za Kurir rekao da je pukušavao i da napiše nešto sa socijalnom tematikom, ali bezuspešno:

Pokušavao sam da napišem više puta neku socijalnu pesmu, ali jednostavno nisam uspevao. Uvek me nešto ponese i to se završi kao ljubavna pesma. Valjda čovek traba da poseduje neku zrelost za tako nešto, a moguće je da je ja još uvek nemam. Ja sam se svojom prvom pesmom „Više te nema“ nekako već odredio u kom pravcu ću ići.

Za svoju novu pesmu kaže da je nastala u vrlo specifićnim uslovima kada je na njegovo veliko iznenađenje završio u jednom starom, napuštenom hotelu.

 Ja sam tu pesmu napisao kada je bila ona čuvena izolacija u vreme korone i kada su me pokupili na granici. Bio je neki praznik u Crnoj Gori i nije bilo nikog. 14 dana sam bio u jednom odvratnom, napuštenom hotelu. Tada sam napisao tu pesmu „Četiri zida“. Zamislite to, stanovnik zemlje koji ima gde da bude i to mu urade. Ali takvi smo mi kao društvo, često smo licemerni. To vreme su neki ljudi iskoristili kako bi testirali svoju moć. Da vide koliko mogu dao. To je strašno bilo, zaista – prisetio se pevač u intervjuu za Kurir.

Foto: Instagram/Printscreen,
Autor: I.Grk