Login/Registracija

ČUVENA PESMA NOSI VELIKU TAJNU: Nakon što je nastradao, Prija je uvrstila u svoj repertoar (VIDEO)

Pevačica Aleksandra Prijović često uživo izvodi numeru „Sačuvaj tajnu, ljubavi moja“, a jedna tužna priča krije se iza života pevača koji ju je otpevao u originalu.

Pesmu je izvodio Dušan Kostić koji je izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine. Tragedija se desila na Pančevačkom mostu sa kog je pevač skočio.

Pisalo se i da je Dušan „viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio“.

Dušanovo telo nikada nije pronađeno, a na licu mesta pronađena je njegova torbica sa ličnim dokumentima. Nekoliko dana posle samoubistva, na adresu Dušanove žene Nevenke, kao i na adresu Dušanovih roditelja, stiglo je kratko pismo:

Mnogo vas volim, oprostite mi – pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Njegova supruga Nevenka ispričala je da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno – rekla je Nevenka svojevremeno.

Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena sa kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me – kazala je svojevremeno gospođa Vukadinović, sigurna da „tu nisu čista posla“.

Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Dušanovo telo nikada nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Prema jednoj verziji, on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu.

Treća verzija pak sigurno je i najčudnija – da je Dušan sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO:

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: B.Stuparušić