Acko obelodanio koji čovek je bio ključan za film o Tominom životu: „Sa njim je proveo više vremena nego sa suprugom“

acko n

O filmu „Toma“ o životu legendarnog pevača definitivno će ući u istoriju kinematografija. I nakon dve godine, od kada je osvanuo na platnu i dalje je jedan od najkomentarisanijih filmova. Uprkos raznoraznim spekulacijama i teorijama o životu Zdravkovića, Acko Nezirović rešio je da konačno progovori i odgonoetne mnoge misterije.

-Mnogo toga što su snimili ja znam jer sam i Tomu poznavao. Imao sam tu sreću da sam pevao sa njim, čak sam ga jednom i vozio kada je gostovao pa je tada dok sam ja tražio parking izubio sve u kazinu, nekih 3000 maraka, kunem vam se! – počeo je priču pevač, a potom se dotakao pevačeve čuvene ljubavi.

-Ono u filmu za Nadu, to je živa istina, kada se zaljubio u misicu. Ona je bila sa Cetinja. Totalno je odlepio za njom, stavio joj prsten odmah, verio je i kada je provalio da ga vara i video sa drugim krenulo je plakanje i nespavanje. Spavao je na plaži pijan- ispričao je Nezirović.

acko n1

Malo ko zna da je Zoran Kalezić bio veliki prijatelj Tome Zdravkovića, ali i da s mnoge scene u filmu snimljene upravo zahvaljujući njegovim pričama i situacijama koje je doživeo sa kolegom tokom svog života.

-Ja sam pola filma preplakao, napravili su scenario koji ima svoju priču. Pričao mi je Zoran da je Bjelogrlić bio kod njega pošto je Tomina žena Goca rekla „Idite i pričajte sa Zoranom, on zna više nego ja koja sam živela sa njim“. Oni su bili zajedno stalno, pa je Zoran pričao sve te dogodovštine- otkrio je Acko.

Toma Zdravkovic i Zoran Kalezic Siki pevac Kemal Malovcic 768x507 3

Podsetimo, Zoran Kalezić je nedavo preminuo nakon duge borbe sa opakom bolešću. Tokom svog života snimio je moge hitove koji se i danas slušaju sa istim žarom, a malo ko zna da je njegov život obeležilo druženje sa Tomom Zdravkovićem, koje je krunisano kumstvom.

-Bio je simbol jednog vremena, davao je celog sebe kroz pesmu. Bio je normalniji i običniji od mnogih „normalnih“ ljudi. Privilegovan sam što sam bio blizak sa Tomomi i što sam od početka znao da njegove mane pretvorim u vrline. Nikada ga ni za šta nisam osuđivao. Voleo sam ga kao umetnika zbog onoga što je stvarao. Nije bio klasičan narodnjak, već čovek bogomdan za muziku. Bio je poseban, a njegova duša je bila ogromna. On nije pevao kada mu se ne peva,ali kada je pevao to je io susret sa anđelima. Na kraju je svojim životom platio za način življenja koji je izabrao – rekao je Kalezić svojevremeno o svom kumu.

BONUS VIDEO

Foto: Z. K. Munja/ Printscreen,
Autor: J. Jović