Login/Registracija

Žiki Jakšiću USRED emisije uručena PLAVA KOVERTA, ODSEKAO SE: „OK, PRAVIMO ISPRAĆAJ“

Branislav Banda (50) iz Zemuna tvrdi da ne treba da dokazuje da lepo peva, već pojavljivanjem u „Nikad nije kasno“ želi da Žiki Jakšiću pokaže da je najlepši glas Bežanijske kose. Otuda i njegova prijava za takmičenje. 

Jednako talentovan za sviranje violine i harmonike, sreću je još u mladosti pronašao kraj drugog instrumenta, zahvaljući kom je i osnovao porodicu bar kako kaže u šali. 

– Da mi nije gitare možda se nikad i ne bi oženio – priznao je takmičar koji je po zanimanju mašinski inženjer, a po opredeljenju poštar koji ne krije da je ostvaren u svakog segmentu života. Zato je pojavljivanje u „Nikad nije kasno“ prihvatio kao igru i to na nagovor producenta Ivana Vukićevića, što je u emisiji šokiralo Žiku.

– Ja se izvinjavam, ali ja sam ovde službeno. Moram samo nešto da završim za Sašu Jakšića – vrlo službeno rekao je Branislav kada se na sceni pojavio u uniformi Pošte Srbije.

– Prijatelju moj, već deset dana te jurim, ne mogu da ti uručim poziv nikako – požalio se poštar, a zatim sa plavom kovertom krenuo put Jakšića, što ga je iznenadilo. 

– Znam jurila me milicija za ovo. Znam, zvali su me! – Je l’ to ozbiljno bre?- pitao se Žika, ali je takmičar bio uporan u svojoj nameri da ga uplaši, te je otkrio kako je morao da se prijavi za šou ne bi li mu uručio pošiljku. 

 – Otadžbina te zove, dobio si vojnu vežbu u Knjaževcu -otkrio je poštar, što je oduševilo Žiku, a i premijera Sašu Miloševića Mareta koji je dodao da večeras prave ispraćaj. 

Žika je objasnio da je mislio da je dobio prekršajnu prijavu jer je nedavno vozio brzo po gradu, a kad je čuo da je reč o vojnoj vežbi potpuno je ostao bez teksta. 

– Da znaš da sam se uželeo vojničkog pasulja. Kad otadžbina zove, ja sam spreman. Idem to da odradim- rekao je odlučno, ali je ubrzo shvatio da je reč samo o šali njegovog saradnika, producenta emisije. 

Nakon što je dobro nasmejao celokupnu ekipu, došlo je vreme da Branislav zapeva, a njegov izbor za prvi krug bila je čuvena pesmaq Džoa Kokera „I am change my heart“. 

Njegova energija oduševila je sve u studiju, posebno članove žirija koji nisu mogli a da ne pohvale celokupan perfomans.

– Branislav je sjajan utisak ostavio na mene, odlična je boja. Stvarno odlično, a za sledeći put može i neki Tom Džons – konstatovao je premijer, dok je Uroš Živković dodao da mu je drago što je u emisiju došao sa odličnom energijom, umesto tremom. 

Glumica Jovana Cavnić otkrila da je sve vreme slušala publiku koja je dobacivala „kakav car i šmeker“, a zatim je zaključila.

– Savršeno scensko ponašanje, vidi se da vlada materijom, uživali smo!


Foto: Z. K. Munja,
Autor: I. Ankić