Login/Registracija

„Želim da zaboravim taj period“ Slavko Banjac se vratio posle dve decenije, pa progovorio o razlozima povlačenja sa scene (VIDEO)

Devedesetih godina snimio je duet sa najvećom zvezdom folk muzike Vesnom Zmijanac, nizao je hitove poput „Ne verujem lepim ženama“ i „Daleko negde ko zna gde“, a kada je dostigao vrhunac svoje popularnosti naprosto je sišao sa scene i van nje ostao čak 23 godine. Slavko Banjac i dan danas žali što je napravio toliko dugu diskografsku pauzu, a o razlozima povlačenja sa scene i dalje govori sa knedlom u grlu.

„Zaboravio sam da sam toliko dugo bio odsutan sa scene. To je jedinstven primer, ne kod nas nego u svetu“, sa setom je rekao Slavko i dodao da je to bio sticaj okolnosti, život koji je doneo uspone i padove. Ipak, dodaje da razlog njegovog povlačenja sa estrade nije bilo zdravlje, kako su pojedini mediji pisali.


„Želim da to ostavim iza sebe i da što pre pobegnem iz tog perioda kada nisam bio sa najvećom ljubavi, muzikom“, istakao je folk pevač koji se na radost publike i brojnih obožavalaca, nakon 23 godine diskografske pauze, na velika vrata vratio u javni život objavivši novi album.

„Ljubav kao odgovor“ obeležio je kraj 2018. godine i početak 2019., baš kao i koncert koji je u prošloj godini održao u centru „Sava“, a na pitanje da li mu je nedostajala scena i da li je sebi nekada rekao da je pogrešio kaže: “Teško mogu rečima da opišem taj period. Toliko sam se zaželeo muzike da sad kad krenem da pevam i pesme svojih kolega, imam neopisiva osećanja. Predajem se svakom refrenu, svakom stihu. Uživam u muzici“.


O razlozima povlačenja sa scene i velikom povratku pričao je za Grand.Online,a ceo intervju sa Slavkom možete da pogledate u videu ispod. 

Foto: Z.K. Munja,
Autor: I. Ankić