Login/Registracija

Zbog NEPRIJATNOSTI u kafani ODUSTAO od muzike i zbog toga PATIO! „Nisam mogao da pronađem mir“, tvrdi pevač

Ovog dečaka sa fotografije (prvi s leva, u žutoj majici) upoznali smo kao skromnog pevača koji je punih 45 godina čekao da ostvari svoj dečački san i postane pevač. Čak pet puta prijavljivao se za šou „Nikad nije kasno“, ali je svojih pet minuta dobio tek u ovogodišnjoj sezoni.


Narodnu muziku zavoleo je sa samo pet godina, ali ga je otac sprečio da u mladosti postane pevač. Tvrdi da je bio veoma strog i da je i njemu i bratu branio da vode kafanski život, zbog čega Alen Elkaz nije nastavio da se bavi pevanjem.


Neverovatno talenatovan i harizmatičan ovaj momak je nastavio da živi po očevim prohtevima, sanjajući da će jednoga dana zapevati pred milionskim autitorijumom. 

– Do dana današnjeg nisam pronašao mir jer nisam nastavio da radim ono što najviše volim. Ne ostavlja me taj san na miru, naprosto ne mogu bez muzike. Ali nije bilo suđeno, nije bilo mogućnosti. Život je tekao, tako da nije bilo prostora za muziku – priznao je Alen kada je prvi put kročio na scenu takmičenja veterana.


Sa osamnaest godina doživeo je neprijatno iskustvo u kafani i od tad više nije ušao u istu. Sve do skoro kada je ponovo, kako kaže, počeo da živi.

Dugo je sa sobom vukao strahove iz kafanskog života, a danas ističe da je prezadovoljan, srećan i da pojavljivanjem u takmičenju želi da nastavi svoj san.


Međutim, malo ko zna da ga je upravo druga supruga, kojoj je često pevao u takmičenju, motivisala da ostvari san i prijavi se za popularni šou, iako je svojevremeno hteo da odustane od istog.

Bio sam u strahu da ne donesem bolest u porodicu. Bio sam na pragu da odustanem zbog korone, putovanja i svega, ali me je Ludmila podržala da nastavim takmičenje. Da nije nje, ja ne bih bio ovde – priznao je svojevremeno Alen koji je nakon završetka takmičenja stekao armiju fanova i hrabro nastavio da korača ka vrhu estrade. 

Ja sam planirao, i ako Bog da, da se ostvari taj san da živim od muzike. Sve što sam do sada radio bilo je moranje i opstanak za život, ali muzika je uvek tinjala u duši i nije me puštala do danas– iskren je finalista ovogodišnje sezone.

Foto: Privatna arhiva/D.Milošević,
Autor: I. Ankić