Zbog emisije se POMIRIO SA BRATOM: „POSLE 11 GODINA SMO SE VIDELI“ (VIDEO)

Amer Čengić Čenga u muzičkom takmičenju „Nikad nije kasno“ predstavio se na najbolji mogući način i svojim energičnim nastupom oduševio publiku, a od žirija dobio sve pohvale kako na račun pevanja, tako i na račun stajlinga koji je bio drugačiji od ostalih.

eb2010f0c724e4d44892361de1d726cea5b264a3

Amer nam je ispričao da se za svoj stajling sam pobrinuo, kao i to da je vrlo inspirativan i kreativan kada je to u pitanju.

– Meni niko ne pomaže, to je moja lična ideja i sve ono što je moja zamisao u svetu muzike, to je zamisao i u svetu oblačenja, u performansima kao što je i ovaj. To sam ja – rekao je Čenga.

On je neko ko isključivo peva rok muziku, međutim ne krije da se u specijalnim prilikama opušta uz narodnjake.

– Ja pevam isključivo rok muziku i tu se odlično snalazim, sli ima momenata kada volim da zapevam i narodnu muziku, narodni melos je Haris Džinović, Halid Bešlić, Boban Rajović… – otkrio je on.

7b5b5b721feb768e6be919c4cd05216bc2f8aef8

U svom rodnom gradu Sarajevu kako je ispričao nije bio 11 godina, međutim kada se posle tog perioda pojavio tamo komentari njegovih sugrađana bili su vrlo pozitivni, čak je uspeo da popravi odnos sa svojim bratom sa kojim godinama nije razgovarao.

– 11 godina nisam bio u Sarajevu, da bih se posle 11 godina konačno pojavio i video svog brata. Međutim, među braćom nema puno objašnjavanja, kao da se ništa nije desilo, kao da se period od 11 godina stopio u jedan dan i jedan momenat, ali ono što sam primetio, a na šta se još uvek nisam navikao, jer ja nisam taj tip čoveka je to što idem gradom, zaustavljaju me ljudi, prepoznaju me sa televizije i iz emisije „Nikad nije kasno“ i onda pomislim verovatno me je neko zamenio sa nekim i onda mi par sekundi treba da shvatim. Ja sam i više nego srdačan prema tim ljudima i zahvaljujem se ko god da me zaustavi, to je jedna druga dimenzija mene u koju ja ulazim na mala vrata. Napravio sam žurku u Sarajevu, nešto im se svidelo i primili su me oberučke. To je bio jedan toliko dobar osećaj da se nisam uopšte osećao strancem – priča Čenga.

3a50169334b9c6455e611a191a011cdd5c5f1970

U revijalnom delu nastupio je sa Andreanom Čekić koja je bila oduševljena njegovim glasom, pa su odmah pali i pregovori oko saradnje.

– To je sad predlog i ja sam malo iznenađen. Andreana je jedna izuzetna pevačica koja me je fascinirala svojim pevanjem i ja sam se osećao jako ugodno izvodeći tu pesmu u duetu sa njom – ispričao je Amer svoje utiske sa velike scene u „Nikad nije kasno“.

Ceo intervju sa Amerom Čengićem Čengom pogledajte u videu ispod teksta!

Foto: Z. K. Munja/Luka/Elena,
Autor: D. Bukovčić