Login/Registracija

„ZAŠTO BIH PRIZNAVAO GREŠKE?“ Haris Džinović je STRAH I TREPET za članove njegovog benda

Koncerti Harisa Džinovića oduvek su važili za neverovatne provode za pamćenje, za šta je zaslužna njegova energija, ali i perrfekcionizam.

Iako je ta osobina mač sa dve oštrice, on ne krije da je i tek kako strog kada se članovima njegovog benda podvuče neka greška.

– Nisam nežan u saopštavanju iz prostog razloga što sam objasnio ljudima 100 puta. Jedan koncert svirate fantastično, drugi ispod nivoa. To publika ne oseti nikad, ali ja kažem da mi ne pričaju priču. Ja tačno znam koju notu i koji triler kako ko odsvira , šta odsvira u kom intervalu i koliko je zainteresovan da to odsvira. Dakle, potpuno je ista investicija da sviraš tačnu notu i da sviraš pogrešnu notu. Zašto bih priznao grešku, ja opraštam ali ne priznajem. Ja pogledam samo jer u svakom bendu primetim kada je neko kiksnuo, čak i ja kada pogrešim znam da sam pogrešio. Muzika ti ne dozvoljava da grešiš, ne ja– objasnio je pevač.

Postoje njegove kolege koje su i novčano kažnjavale svoje saradnike, međutim Haris ne primenjuje te metode.

– Znam ljude koji su skidali honorare, ja nisam ali ima zezanja, čujem svakoga i samo pogledam- tvrdi Džinović.

Otkrio je i da li perfekcionizam smatra vrlinom ili ipak prokletstvom.

– Nekad to doživljavam kao prokletstvo jer me iritira, jer publika to ne oseti, ali meni nije dobro. Nerviram se i ja kada ne otpevam nešto kako treba– iskren je bio muzičar u emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi“

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić