Login/Registracija

Venčali su se u 23. godini, svadba trajala danima, a danas imaju pravo bogatstvo (FOTO)

Pevač iz ugledne muzičke porodice iz Pančeva, Paja Srdanov je već posle prvog susreta znao da će Ljubica iz Barande biti njegova do kraja života. Posle nekoliko dana zabavljanja, Paja se svojoj tadašnjoj devojci zakleo na večnu ljubav, a svadbu su organizovali po starim banatskim običajima.

Okupljanje zvanica u Pajinoj kući, odlazak u Barandu po mladu, pa sve do crkvenog i građanskog čina venčanja, praćeni harmonikašima, ovaj par slavio je 1983. kao godinu ljubavi. 

Mlada je ponela belu venčanicu ukrašenu čipkom, a mladoženja je blistao u belom odelu koji je, umesto ruzmarina, upotpunio crvenom ružom.

Pripreme za najsvečaniji čin u njihovom životu vršile su se mesecima, dok je svadba trajala je danima i u rodnom mestu mlade, ali i mladoženje.

Punih 37 godina ovaj par uživa u srećnom braku u kom su dobili čak četvoro dece, dve ćerke i dva sina. Danas mogu da se pohvale da imaju pravo bogatstvo, koje osim dece, čine i šestoro unučića.

Paja se proslavio učešćem u šouu „Nikad nije kasno“, a publiku je kupio kada je svoju suprigu izveo na scenu i zapevao joj pesmu „Da se vrate godine mlade“ od Čede Markovića (VIŠE O TOME OVDE).


Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić