Login/Registracija

Užički Supermen krenuo peške za Mosku

Milovan Milutinoć, poznatiji kao užički Supermen, krenuo je danas peške iz rodnog Užica put Moske. Želja mu je, kaže, da se rukuje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je za njega najveća inspiracija i motivacija. 

– Predsednik Putin je najeminentnija ličnost civilizacije, ali je meni inspiracija jer je i vrhunski sportista, a zahvaljujući tome svoju mentalnu i fizičku formu doveo je do savršenstva – rekao je za agenciju RINA Milutinović, koji treba da prepešači  2.640 kilometara od Užica do Moskve, a za taj poduhvat spremao se čak šest meseci. 


– Planiram da prelazim 40 kilometara dnevno. Maršuta mi je Užice -Valjevo – Beograd – Budimpešta – Karpov – Minsk – Moskva. Speman sam i ničega se ne bojim osim mraza – rekao je Milutinović pred polazak.

Milutinovićeva namera je da svoju snagu pokaže i Rusima uoči vojne parade 9. maja, a odlazak u Rusiju proslavio je na nedavno održanom koncertu, gde se pozdravio sa svojim sugrađanima (VIŠE O TOME OVDE).

Pored toga što se već 50 godina bavi bodibildingom, Milovan Milutinović je Ginisov rekorder i student Fakulteta za fizičko vaspitanje. U 69. godini upisao je DIF, zatim peške stigao u London na Olimpijske igre, a takmičio se i u šouu „Nikad nije kasno“. Kakve sve planove ima u osmoj deceniji, otkrio nam je pre dve godine prilikom učešča u ovom popularnom takmičenju.

Autor: I. Ankić