Login/Registracija

TUŽNO: Poznati se dirljivim porukama opraštaju od Minje Subote (FOTO)

Voditelj Minja Subta preminuo je danas u 82. godini života nakon što je izgubio bitku sa opakom bolešću, a od njega su se oprostile brojne poznate ličnosti koje su objavile zajedničke slike, kao i dirljive poruke.

– Dragi Minja, ukras sveta! Vaš rad i ljubav prema deci nastavljaju da koračaju za Vas!!!!! Putem Svetlosti – poručila je Lena Kovačević.

– Hvala Vam što ste obojili moje detinjstvo najlepšim pesmama i emisijama. Neka Vam je večna slava! Počivajte u miru! – napisala je Jelena Tomašević uz zajedničku fotografiju.

– Zbogom Minjice, i hvala ti za sve(t)… – poručila je Tijana Dapčević.

Podsetimo, Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dečije TV serije „Muzički tobogan“.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspešnim serijama kao što su: „Od glave do pete“; „Igre bez granica“; „Željoteka“; „Sve igračke sveta“; „Muzički balon“; „Nedeljno popodne“; „Zvezdana žurka”; „Dete je čovek važan“. Komponovao je mnoge pesme na stihove istaknutih pesnika kao što su: „Razbole se lisica“, „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“ i tako dalje.

Njegove pesme danas su popularne te su sastavni deo muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

Bio je predsednik Saveza estradnih umetnika Jugoslavije i Srbije. U muzičkim udruženjima radio je u upravnim odborima. Često je bio sastavni deo žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja. Bavio se i dobrotvornim radom. Počasni je građanin grada Kruševca sa titulom „Viteza od Čarapanije“, a sve zbog predanog rada sa decom. „Kako smo zabavljali Tita“ je naslov njegove objavljene knjige.

PROČITAJTE I:

Preminuo Minja Subota

Leontina Vukomanović okupila kolege, a za to je imala divan povod: Evo šta su spremili!

Foto: Instagram,
Autor: D. Bukovčić