Login/Registracija

TUŽNE PRIČE VELIKIH LJUDI: Branili su im da pevaju, a sad se BORE za FINALE (VIDEO)

Od samog početka serijala svi učesnici šoua „Nikad nije kasno“ imali su istu misiju – da ostvare svoje snove iz mladosti, dokažu da nije kasno i budni odsanjaju da ponovo pevaju, ali ovoga puta na velikoj sceni. 


Tokom deset meseci, koliko je trajala pevačka borba u takmičenju, prodefilo je više od 70 pevača veterana, a samo 12-oro njih uspelo je da ostvari svoje snove i 26. juna bori se za laskavu titulu pobednika među amaterima.

Iako su se neki od njih za muziku i školovali, nekima je taj talenat jednostavno neikorišćen dar od Boga, zajedničko im je to što su u mladosti imali razne prepreke da rade ono što najviše vole, a to je da pevaju i postanu uspešni u svetu muziku.


U nastavku teksta upoznajte finaliste koji su od amatera postali prave zvezde i koji će se u nedelju, 26.juna boriti za laskavu titulu pobednika stručnog žirija, SMS i Fejsbuk publike.  

Ljubiša Osmanović

Ljubiša ima 51. godinu, rođen je i odrastao u Leskovcu, ali već neko vreme živi u Paraćinu. Ceo svoj život posvetio je muzici od koje zarađuje i izdržava porodicu. Svoju sadašnju suprugu upoznao je u kafani, gde je naučio da svira klavijaturu pa često zajedno nastupaju.

Ja sam pevao u jednoj kafani gde smo se upoznali i ona je tražila da je naučim da svira klavijaturu. Malo je bilo neobično, ali prolazilo je. Ona više ne nastupa, ja radim za oboje– ispričao je Ljubiša.

Talenat za muziku je nasledio od svojih roditelja, a emisija „Nikad nije kasno“ mu je dala priliku da ga vide i čuju ljudi širom zemlje. Osim što želi da pokaže svoje vokalne sposobnosti, jedan od motiva za prijavljivanje za popularni šou bila je želja njegove supruge da se pojavi na Grandovoj sceni.

Omer Karalić Azzaro

Azzaro ima 47 godina i nekoliko decenija unazad živi u Hamburgu. Ovaj rođeni Sarajlija ceo život se bavi muzikom, a najponosniji je na to što je bio pred grupa najvećim pevačkim imenima naše zemlje i regiona.

Učešćem u emisiji želeo je da ispuni želju pokojnim roditeljima koju su bili veliki obožavaoci “Nikad nije kasno“, ali nažalost preminuli neposredno pred početak takmičenja.

Tokom takmičenja pevač je doživeo još jednu porodičnu tragediju kada je iznenada izgubio sestrića, pa je jedan od svojih nastupa posvetio upravo njemu. U znak sećanja na tragično nastradalog mladića Omer je poneo i crno srce na reveru.

– Na emocije ne idem nikad, ali se one dešavaju, barem meni. Prate me jednostavno svo vreme otkako sam počeo da se pojavljujem u emisiji „Nikad nije kasno“. Prate me od samog početka kako sa mojim roditeljima, evo i današnji dan je učinio svoje, moram da pevam, a spuštam svog najdražeg. Otišao je na lepši svet moja duša velika, sin moje sestre Senad Arnautović. Srce na reveru je simbolično, čisto da ga mogu nositi uz sebe, kad nisam mogao da budem tu, koliko god su moje želje bile velike, da ga ja spustim – rekao je knedlom u grlu, a u videu ispod pogledajte šta se desilo. 

Anka Pecnik

Za sebe kaže da je čistokrvna Sremica, ali sa adresom u Austriji u koju se preselila zbog ljubavi. Od rane mladosti ova 44-godišnjakinja pokazivala je talenat za pevanje, a nakon srednje škole upisala je muzički odsek na Pedagoškom fakultetu u Bratislavi. Međutim, tok njenog života se drastično promenio kada se na drugoj godini studija zaljubila i zbog ljubavi napustila sve i ilegalno otišla u Austriju.

Zbog porodičnog života sve je manje nastupala, ali nikada nije skroz prestala da se bavi pevanjem, te je odlučila da ispuni sebi želju i oproba se u emisiji „Nikad Nije Kasno“. Smatra da je konačno došlo vreme za to, jer je dve ćerke odškolovala i izvela na pravi put.

Vladan Simic

Vladan Simić (72) iz Osečine je 30 godine radio kao vozač, a usput se bavio i pevanjem, što mu je u mladosti otac branio. Rođen je i odrastao na selu i od malena obavlja sve seoske poslove.

Sa samo 16 godina pobegao je od kuće i otišao u Bosnu, gde je nastupao po kafanama i pevap sa velikim zvezdama.Kako sam kaže, imao je više pevačkih prilika u životu koje je propustio, između ostalog i veliki hit koji mu je bio namenje, ali je otišao druge ruke.

Radio je kao profesionalni vozač i tako otišao u zasluženu penziju. Smatra da i u njegovim godinama čovek može da bude interesantan i kvalitetan pevač, što je svojim učešćem i dokazao. 

Amer Čengić Čenga

Ovaj 55 -godišnjak jedan je od miljenika publike, pogotovo ženske, a zbog stalne adrese u Americi ovaj takmičar promenio je svoje ime Omer u Amer. 

Muzikom se bavi od svoje 16-te godine, a po ugledu na svog brata vremenom je počeo i da svira gitaru. Iako se nikada nije profesionalno bavio pevanjem, vremenom mu se javila velika želja da se predstavi na Grandovoj sceni.

Motiv za prijavljivanje za šou veterana bio je da stekne novo iskustvo, ali i da čuje stručna mišljenja velikih pevača.

Nakon emitovanja prve emisije, pevač je uspeo da se pomiri sa bratom sa kojim čak 11 godina nije razgovarao.

Mirsada Mekić

Mirsada Mekić ima 58 godina i dolazi nam iz Busovače, u Bosni i Hercegovini.

Trenuno je zaposlena kao šalterska službenica u opštini svog mesta, a kako kaže, sve joj ide od ruke, od muženja krava i obrađivanja zemlje, pa sve do pevanja.

Osnivač je KUD-a u svom mestu i učesnica mnogobrojnih festivala, a uprkos popularnosti nije želela da ostavi svoj primarni posao. 

– Godinama pevam u nekom kutku, sa decom, sa ansamblom i ovo je bila neka odskočna daska da se vidi kako ja to radim. Zbog nagle popularnosti često se nađe i čokolada i cvet i buket i lepo je kada mi na poslu čestitaju. Kada mi dođu na šalter često mi kažu kako znaju ko sam. Nikada ne bih napustila posao, a zapevala bih na nekoj kulturnoj manifestaciji – istakla je Mirsada za Grand Online. 

U slobodno vreme pravi likere od raznog voća iako ne voli da pije. Udata je, ima troje dece i jedno unuče.

Radenko Bilić Miki

Radenko (47) dolazi sa Žablja i majstor je svih zanatskih poslova, a svoju kuću je izgradio sam uz pomoć oca. Pevanjem je počeo slučajno da se bavi, radeći u jednom kafiću kao konobar.

Od kada je prvi put zapevao, nikada nije prestajao, te i dan danas aktivno nastupa.

Najveća podrška tokom karijere mu je supruga. Više puta je sarađivao sa mnogim bendovima, ali nikada nije skupio hrabrost da pokuša da gradi solo karijeru. Ipak, konačno oseća da je spreman za novi početak, jer kako sam priznaje, veruje da nikada nije kasno za nove stvari u životu.


Tomislav Filipović Čičak

Ovaj harizmatični finalista ima 45 godina i dolazi uz Usora. Rođeni je Dalmatinac, odrastao u Trogiru, ali već godinama unazad živi sa svojim izabranicom u Bosni i Hercegovini.

Vatreni je navijač Ajaksa iz Amsterdama i ima obezbeđeno mesto na njihovom stadionu. Takođe je napisao knjigu o omiljenom klubu koja je vrlo popularna među navijačima, a takođe radi i na njihovoj zajedničkoj Fejsbuk stranici.

Bio je učesnik šoua „Zvijezda možeš biti ti“ gde je zauzeo peto mesto. Zanimljivo je da je nakon takmičenja sleteo u Usoru helikopterom koji je za njega poslao gradonačelnik ovog mesta. Kaže da je vrhunac njegovih nastupa duet sa Željkom Bebekom i to u olimpijskog dvorani Zetra pred 15.000 ljudi.

Tvrdi da je radio mnoge poslove od građevine, brodogradilišta, pranja jahti do rada u parkovima, ali muzikom se nikada profesionalno nije bavio. Zbog emisije „Nikad nije kasno“ dobio je elan da pokaže šta zna, ali i da da obećanje da će briljirati.

Vesna Damjanović

Iako se pevanjem bavi tek 7 godina i to nakon razvoda od bivšeg supruga, 43-godišnja Vesna uspela je da svojim glasom opčini sve. Kaže da je u životu radila mnoge poslove i da nije birala jer je imala samo jedan cilj – da prehrani svoju porodicu.

Samohrana je majka dvoje dece, a njena ćerka ima zdravstvenih problema sa kojim se godinama bore, kao i sa vršnjačkim nasiljem u školi.

Za prijavljivanje u emisiju se odlučila vodeći se izrekom da za nju stvarno nikad nije kasno. I ispostavilo se da nije kasno ni za pevanje, ali ni za ljubav. Takmičarki je Aleksandra Mladenović bila talija, a šta se desilo, pogledajte u videu.

Dubravko Biondić

Još kao dečak počeo je da svira harmoniku, a interesovanje za muziku nastavilo se i tokom odrastanja, pa je tako u petom razredu osnovao svoj prvi bend sa kojim počinje da svira na proslavama.

Nakon 18 godina bavljenja pevanje, usledili su problemi sa glasnim žicama, zbog čega su mu lekari prognozirali da više neće moći da radi posao koji najviše voli. Nakon čak dve operacije, kada je nada bila na dnu, prevagnula je velika ljubav prema pevanju koja je očigledno bila jača od svih prepreka. Nakon svega Dubravko se oporavio i čak počeo da peva više tonove nego ikad.

Danas ovaj 46-godišnjak živi u Nemačkoj, gde  pored pevanja, vozi i kamione. Učešćem u emisji „Nikad Nije Kasno“ želeo je da proveri koliko zaista vredi po mišljenju stručnog žirija.

Boban Canevski

Boban ima 45 godina i dolazi iz Skoplja. Završio je srednju muzičku školu, a kasnije diplomirao na Fakultetu za istoriju.

Za sebe kaže da je previše skroman, a mana mu je što se brzo vezuje za svoje bliske ljude. Muzički uzori su mu Toše Proeski i Šaban Šaulić.

Interesantno je da obožava da sluša i „Whitesnake“, a učestvovao je i u „Zvezdama Granda“.

Slaviša Korać

Slaviša je odrastao u Zvorniku, a po završetku školovanja otišao je Nemačku gde i počinje da se bavi pevanjem.

U mladosti se aktivno bavio sportom i kako sam kaže, vodio zdrav život, an danas uglavnom nastupa po raznim veseljima širom Nemačke, a za sebe kaže da je „profesionalni amater koji ima širok repertoar“.

Profesionalno se bavi nekretninama, a u svom vlasništvu u Nemačkoj ima dve zgrade. Jedino u životu žali što nije imao vremena i više se posvetio svojoj porodici, ali zato zahvaljujući emisiji „Nikad nije kasno“ živi svoju novu mladost.

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić