Login/Registracija

Takmičar RASPLAKAO Enesa Begovića, a onda su svi u studiju briznuli u PLAČ

Ponosan sam na naše kandidate i srećan jer znaju da izaberu odlične pesme u takmičenju – upravo ovom rečenicom je Žika Jakšić najavio duel između Alena Elkaza (45) i Mite Rajića (66), nakon što smo imali priliku da čujemo retrospektivu njihovih dosadašnjih nastupa. 

Naravno, kao i do sada, i u petom krugu takmičari su odabrali prave evergrin hitove narodne muzike koje su do suza dovele sve u studiju.

Alen je odabrao čuvenu numeru „Prikrašću se tebi pod prozore“ Šabana Šaulića, koja je posebno dirnula Enesa Begovića, te se usred nastupa rasplakao.

– Ovo je bilo samo za Šabana, za njegovu dušu – rekao je takmičar, ali Begović nije mogao da dođe do reči. 

– Nisam očekivao da Vas rasplačem. Da sad nisam u šoku i ja bih se sigurno rasplakao – dodao je Alen. Međutim, kada je trebalo da prokomentariše nastup Enes je uspeo samo kratko i kroz suze da izusti: – To je to!

Oduševljenje Alenovim odabirom pesme, kao i interpretacijom nisu krili ni Goca, ni Mare koji je imao posebne reči za njega. 

– Imaš sjajnu karijeru ispred sebe, siguran sam u to – predvideo je premijer, što je do suza dovelo i samog takmičara, budući da ovakve reakciju žirija nije očekivao.

Mi sigurno nismo očekivali da će se suze preneti i na drugi nastup. Samo što se ovoga puta usred nastupa rasplakao Mita. 

On je na maestralan način pevao i plakao uz pesmu „Hiljadu suza majko“, a tokom nastupa Jakšić je konstatovao da svi u studiju uživaju. 

– Vi ste jedan od pevača koji plene svojom fantastičnom energijom – rekla je Goca, a ponet fantastičnom energijom u studiju Enes je zamolio Žiku da oba takmičara pusti u polufinale. Ali kako takmičarska pravila nalažu, glasanje je moralo da se održi. Tako je publika glas dala Alenu, a Goca Miti.

Budući da ga je rasplakao, Enes je svoj glas dao Alenu, predsednik Miti, pa je orkestar morao da presudi. Oni su glasali za Alenu i time ga poslali direktno u polufinale. 

Foto: Z.K.Munja/D. Milošević,
Autor: I. Ankić