Login/Registracija

Stvorio ZVEZDE GRANDA, a radio u FABRICI sa jednim pevačem! „Ruke su mi propale“

Žika Jakšić danas je jedan od čelnika „Grand produkcije“ i idejni tvorac dva najpopularnija projekta u regionu – „Zvezde Granda“ i „Nikad nije kasno“. Ali pre nego što je postao uspešan i poznat producent nije se libio da zasuče rukave i zaradi za egzistenciju. 

Tako se po raspadu Jugoslavije i grupe „Ritam srca“, čiji je bio frontmen, preselio u Nemačku gde je bio prinuđen da radi različite poslove. Ali u tome je imao pomoć i podršku danas poznatog pevača Dejana Ćirkovića, poznatijeg kao fenomenalni Ćira.


– Meni je ‘93 žena bila trudna, nije se sviralo i šta ću da radim, moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona, jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio. Radio sam u jednom periodu, kad se moj bend “Ritam srca” raspao i kao di džej u Nemačkoj, puštao sam muziku po klubovima – ispričao je svojevremeno Žika koji se nikada nije stideo svojih poslova.

– Obavljao sam ga pošteno i čistog srca i ništa ne bih menjao sada, jer sam zadovoljan dokle sam došao – zaključio je Jakšić.

Ukoliko ste propustili da još neke detalje iz njegovog života, saznajte ih u videu ispod. 

Foto: Z.K.Munja/D. Milošević,
Autor: I. Ankić