Login/Registracija

Sofru čeka BURNA godina, roditeljima dao javno obećanje: „ŽIVOT BRZO IDE, DUGUJEM IM“ (VIDEO)

Virtuoz na harmonici Aleksandar Sofronijević i njegov orkestar imali su čast da po prvi budu deo organizacije i uveličaju Festival narodne muzike „Najlepši grad, najlepša pesma“ u Trebinju, koji traje tri dana. 


Uz predivan ambijent Grada sunca, 20 izvođača narodnih pesama smenjivali su se na bini, gde su uz pratnju orkestra izveli narodne pesme, a uoči sinoćnjeg muzičkog spektakla Sofra je govorio za Grand Online i otkrio kakvu ulogu, osim muzičku, ima na ovom festivalu. 

– Ja sam umetnički direktor festivala, dali su mi tu čast da izaberem izvođače i najveće hitove narodne muzike koje smo svirali zadnjih godina. Mislim da smo uradili dobar posao, da je publika uživala i da je ovo manifestacija koja treba da se pretvori u jednu tradicionalnu muzičku priču – kaže Sofra koji je pozivom za učešće na festivalu usrećio mnoge učesnike emisije „Nikad nije kasno“ i „Zvezda Granda“ koji su zajedno sa njim sinoć delili binu.

– Meni je drago što nas ljudi poštuju i što poštuju moj poziv, moje ime.  Ja volim sve te ljude, toliko smo lepo delili binu i imali lepe trenutke u „Nikad nije kasno“, kao i sa mlađim kolegama iz „Zvezda Granda“. Drago mi je da su svi prihvatili poziv i da je svima bilo lepo, kao i publici – istakao je harmonikaš. 


Uprkos mnogobrojim obavezama koje ima, Aleksandar je ovog leta, neposredno pred festival uspeo da bar malo odmori, a umesto devojke, na more je poveo roditelje. Ali ono što je sve oduševilo jeste što je u Crnoj Gori uživao i u društvu članova svog orkestra koji su na letovanju bili sa svojom porodicom.  

Kako kaže, odmor im je bio preko potreban, budući da je ispred njih naporan i užurban tempo. 

– Stigli smo da odmorimo samo tri dana. Sad nas čeka jedna naporna godina u kojoj ćemo da se bavimo svojom muzikom, da radimo za druge, moja izdavačka kuća počinje da funkcioniše. Biće burno do kraja godine – ističe Sofra koji je sa muzičkim studijom „AS Ton“ već beleži sjajne rezultate. 


– Preponosan sam, jer je to sve ono o čemu sam maštao, kao što sam maštao da pratim sve i da sviram svuda, to smo odradili. Sad počinjem da se bavim izdavaštvom, da se bavim muzikom, da kreiramo ukus naše nacije i da ostavimo još jedan, ozbiljniji muzički pečat. Želimo da pravimo našu muziku i muziku našim kolegama – najavljuje Sofronijević i ističe da su njegovi roditelji najzaslužniji za njegov uspeh, zbog čega im se odužio zajedničkim putovanjem. Ali kako kaže, to je tek početak. 

– Mislim da su ponosni, vidim da uživaju. Tata sa strane posmatra i vidim da mu je drago kad god neko priđe da se slika sa mnom. Mnogo vremena nisam bio kući, mnogo sam radio i sad osećam potrebu da provodim više vremena sa njima, sa sestrom i sestrićima. Život brzo ide i nekako sam baš ponosan što smo bili zajedno. Vidim da im ništa nije teško, čak ni da se vozimo po crnogorskom primorju, pa dođemo u Trebinje, pa se vratimo u Kralejvo, tako da uživaju – rekao je Sofra i pred našim kamerama dao obećanje roditeljima, a o čemu se radi pogledajte u videu. 

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: I. Ankić/T.Bogavac