Login/Registracija

Roker ZAPALIO SCENU, Žika ubeđen: „Spreman je za HOLIVUD“

Izuzetno originalan, muzikalan i specifičan rođeni Sarajlija Amer Čengić Čenga (56) sa Floride jedan je od takmičara koji je već stekao armiju fanova pojavljivanjem u „Nikad nije kasno“. 

Uvek dočekan uz lavinu aplauza i vrisak publike Čenga dokazuje da iako je u šestoj deceniji, njegovo vreme tek dolazi. 

– Spreman je za Holivud, mada ovakvih nema u Holivudu, kad se Čenga pojavi oni njihovi su smešni – konstatovao je Žika Jakšić nakon što se takmičar u specifičnom izdanju pojavio u takmičenju. 

efcf035765c5c94246cbba53e842fc90cb5f8c2c

U podršci u petom krugu našla se njegova supruga Larisa koja je otkrila kako podnosi njegovu naglu popoularnost.

– Isto, nema nikakvih promena, ne zapostavlja me – rekla je ona, nakon čega je Čenga otpevao antologijski hit „Lipe cvatu“ od „Bijelog dugmeta“.

Čenga je i ovog puta dobio ovacije publike u studiju, pa je Dragana Katić konstatovala da je potpuno sigurna da ako se desi neki beogradski nastup, imatće zagarantovanu posećenost. 

Ono što je, osim samo glasa i energije, oduševilo sve, svakako i specifičan stajling kojem je dosledan od početka takmičenja. 

– Pozdrav za stajling, opet si pobedio. Izbor pesme savršen, stajling odličan – rekao je Saša Milošević Mare, ali su u tom trenutku takmičaru ispale naočare. U pomoć je priskočila voditeljka, pa se Mare našalio da joj pokloni, budući da su njen fetiš upravo naočare. 

397cdb8b59ccbb5a11829ace5fc4e39f67a14108

Koji fetiš, bre? Jesi našla dečka? Ne znam o čemu se radi – ubacio se Žika, na šta su svi u studiju reagovali gromoglasnim smehom. Iako je Dragana pokušala da mu objasni da je fetiš zapravo lični odnos prema određenim stvarima, Žika nije mogao da shvati. 

– A mogli su neko drugo ime da mu daju, to fetiš mi nekako deluje nezdravo – poentirao je Žika, što je nasmejalo sve u studiju. 

Nakon toga, usledili su komentari čuvenog stručnog žirija, a prvi je reč dobio Šerif Konjević. 

– Bilo šta da kažem bilo bi suvišno. Jako volim i cenim takve vokale kao što si ti, volim što znaš šta hoćeš, to je najveći uspeh -rekao je Šerif, dok je Neda Ukraden otkrila da je u Americi imala priliku da upozna Čengu, kao i da su zajedno pevali u njegovom rodnom gradu. 

9c4a0ba0341627ee8afe18a0cd87a270b9769d77

– Čenga, pa helloo, hajde da kažemo šta smo pevali u Americi i da prenesemo bar delić atmosfere sa koncerta – rekla je Neda, a zatim su zajedničkim snagama otpevali pesmu „Kad zamirišu jorgovani“. 

Čenga je iskoristio priliku da se javno zahvali Nedi što mu je na turneji dala priliku da peva sa njom. 

– Hvala ti za tako lepu noć koju smo imali, stvarno si profesionalac i dođi nam ponovo u Ameriku, ja ću se potruditi da imaš sve – poručio je Čenga, a ona mu uzvratila:

– Hvala ti što si mi svojim prisustvom ulepšao koncert u Americi, ti si pravo otkrovenje, zaslužuješ pravu slavu kao što imaju kolege koje interpretirapš u takmičenju. žželim ti da pobediš i da snimiš neku fanstatičnu pesmu!

581682a984f272651028cdaba36218b4691453d6

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić