Login/Registracija

PRIZNANJE POPULARNOJ VODITELJKI: Dragana Katić dobila nagradu za doprinos u estradno – muzičkom radu (FOTO)

Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije danas je u prostorijama Saveza samostalnog sindikata Srbije u Beogradu dodelio nagrade za životno delo i godišnja priznanja istaknutim umetnicima za izuzetan doprinos u estradnoj muzičkoj delatnosti.

Voditeljka Dragana Katić je pohvaljena i nagrađena za dugovečnost i doprinos radu u medijima, a brojni muzički umetnici pozdravili su je velikim aplauzom, baš kao i ostale dobitnike među kojima su bili Lepa Brena, Snežana Đurišić, Bilja Krstić,Minja Subotić,Lepa Lukić,Snežana Savić,Radmila Smiljanić, Goca Lazarević i drugi…

Inače, Dragana je voditeljsku karijeru započela 2. juna 1986 na RTB kada je posle “Dnevnika 2” najavila gledaocima “Noćni program”. Bilo je dovoljno da izgovori: “Dobro veče” i “Laku noć”, pa da je zavoli kamera, a njeni pretpostavljeni primete njen potencijal za vođenje šou-programa. Posle “Leta na Adi”, “Nedeljnog popodneva”, prenosa dodele “Oskara popularnosti” i “Mesama”, ali i poslednjeg izbora za “Pesmu Evrovizije” u SFRJ, voditeljki šoua “Nikad nije kasno” stigao je 1997. od Saše Popovića “poziv koji se ne odbija”. Postala je deo “Grand produkcije”, čije je i danas zaštitno lice.

Danas slobodno može da se pohvali da je, osim po harizmi i prepoznatljivom stilu koji neguje godinama, publika prepoznaje i po specifičnoj boji glasa i blistavom osmehu. Važi za damu od stila koja svoj posao radi savršeno i spada u retke osobe o kojima ne kruže tračevi i iza koje je 30 godina duga i besprekorna karijera.

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I.Ankić