POZIV KOJI MENJA SVE! Zbog Sofrinog gesta takmičari ne mogu da dođu k sebi: „Pružio si nam toliko RADOSTI“

Pored toga što emisija „Nikad nije kasno“ ostvaruje snove nesuđenim zvezdama da pevaju na velikoj sceni, iz nje proizilaze i velika prijateljstva i najlepša osećanja kako kod publike, tako i kod samih takmičara. 

Prijateljstvo nastalo u samom takmičenju neguje se među učesnicima svih sezona, ali i među orkestrom Aleksandra Sofronijevića koji je sad jednim gestom oduševio i okupio sve finaliste ovog šoua. 

d6c0251563f84f525c39a5966ada5e758be403b6

Povodom festivala „Najlepši grad, najlepše pesme“ koji je nedavno održan u Trebinju, virtuoz na harmonici pozvao je nekoliko veterana da nastupaju sa njegovim orkestrom i svojim glasom i energijom ulepšaju veče narodne muzike, što je iznenadilo mnogobrojne učesnike popularnog šoua.

Njegov poziv usrećio je nekadašnje finaliste koji oduševljenje nisu mogli da sakriju, te su mu se javno i obratili. 

– Spojio je svoje veterane i pružio nam toliko radosti, dao priliku da ponovo stojimo na sceni sa najboljim orkestrom na svetu. Hvala na pozivu dragi Aco, ponosna sam i srećna da u gradu Sunca sa ljudima podelim sreću koju u sebi nosim – poručila je Zorica Akerman, jedna od učesnica festivala kojoj je zahvaljući Sofri, pripala čast da zapeva pred nekoliko hiljada ljudi. 

126363e5c60df077f36df10a785ae1d3418425fe

Reči hvale za Sofronijevića imali su i ostali učesnici Muhamed Nalić, Borka Erceg, Radoje Putica, Dejan Jeknić, Dragan Marković, Vladimir Selkov, Vesnja Damjanović, Predrag Dimitrijević Tikir, Šerif Husić i drugi koji su harmonikaša opisali rečima: – Čovek koji svojim srcem i pesmom leči.

……

Da im je Sofra ispunio davnosanjane snove da pevaju na festivalu i zbog toga im izazvao ogromnu radost dokazuju njihove mnogobrojne objave na društvenim mrežama u kojim se veterani zahvaljuju na pozivu i na prelepoj večeri koju neće zaboraviti do kraja života. 

– Takav se više ne rađa. Hvala, maestro na sjajnoj večeri, pozivu i radosti koju si nam izazvao – stoji u opisu zajedničke fotografije iz Grada Sunca.

……

Čast mi je da budem deo ovog festivala, srce mi je puno – rekao je Zoran Stojanović Poštar, dok je Borka Erceg istakla da je očarana i presrećna što ima priliku da nastupa sa velikim muzičkim imenima. 

Po prvi put virtuoz na harmonici na ovaj spektakl poveo je roditelje koji nisu mogli da sakriju sreću zbog sinovljevog uspeha. 

– Mislim da su ponosni, vidim da uživaju. Tata sa strane posmatra i vidim da mu je drago kad god neko priđe da se slika sa mnom. Mnogo vremena nisam bio kući, mnogo sam radio i sad osećam potrebu da provodim više vremena sa njima, sa sestrom i sestrićima. Život brzo ide i nekako sam baš ponosan što smo bili zajedno. Vidim da im ništa nije teško, čak ni da se vozimo po crnogorskom primorju, pa dođemo u Trebinje, pa se vratimo u Kraljevo, tako da uživaju – rekao je Sofronijević za Grand Online uoči muzičkog spektakla. 

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić