Login/Registracija

„POCEPAO ME, JURIO PIŠTOLJEM“ Iskrena ispovest talentovane pevačice kojoj su govorili: „SELJANKO, IDI ČUVAJ OVCE“

„Čim sam se rodila ja sam odmah počela da pevam“, ovom rečenicom predstavila se simpatična takmičarka „Nikad nije kasno“ Zlata Azemi (55) iz Beograda, koju mnogi zovu Mala Zlata. Kaže da je taj nadimak dobila kako bi je razlikovali od Zlate Petrović, budući da je poznata pevačica starija od nje nekoliko godina. 

Prvu tezgu imala je sa svega 15 godina i to na svadbi od 3 dana, iako je znala da peva samo 3 pesme. 

– Nisam znala ni da se ponašam i šta god da me pitaju ja samo vičem ‘Ne znam’ i na kraju mi čovek odbrusi ‘Šta si bre došla, seljanko? Idi čuvaj ovce“ – ispričala je Zlata koja je tokom dugogodišnje muzičke karijere doživela mnogo neprijatnosti. Jedna od njih bila je i svirka u Pančevu gde ih je čovek jurio pištoljem i nožem. 

– Preko dana je sve bilo ok, ali kad je došlo veče i kad je kofer bio pun para, počeo je pakao i haos. Čovek nam je uzeo sve pare, mene je pocepao i jurio pištoljem, a mog kolegu koji me je štitio počeo je da juri nožem. Kasnije je došla policija i tu sam baš doživela neprijatnost – ispričala je s knedlom u grlu Zlata, te dodala da je svojevremeno i želela da odustane od pevanja, iako je to jedino što zna da radi u životu.

Za učešće u „Nikad nije kasno“ nagovorio je i „naterao“ kum koji je u razgovoru sa Žikom Jakšićem istakao da bi bila šteta da publika ne čuje tako raskošan vokal kao što je njen. 

Za prvi krug takmičenja Mala Zlata odabrala je pesmu „Druga te noćas ljubi“ Vide Pavlović, kojom je dirnula sve u studiju.

– Ja sam te slušala i ranije uživo, neverovatno. Nemoj nikada da prestaneš da pevaš i da odustaješ od svoje karijere – poručila joj je Mira Škorić, a Saša Milošević Mare dodao da je imala sjajan nastup i da se čuje njeno iskustvo.

Foto: Z.K.Munja/E.Srdić,
Autor: I. Ankić