Login/Registracija

Pevač preživeo TRAUMU u kafani, u petoj deceniji ostvario SAN: „Nije bilo suđeno“

Ako dobro pogledate fotografiju ispod, videćete jednog nasmejanog dečka koji ne beži od posla i raduje se životu. Ipak, Alen Elkaz dugo je sanjao da ostvari svoj mladalački san da postane pevač, jer mu je prvenstveno otac branio da se bavi tim pozivom, a kasnije ga je život odveo daleko od scene. 


Iako je narodnu muziku zavoleo već sa pet godina, otac ga je u mladosti sprečavao da postane pevač, jer je bio strog i nije želeo da njegov mezimac vodi kafanski život.

Poslušao ga je i živeo po njegovim prohtevima, sve dok nije sazreo i shvatio da je ipak vreme da svetu pokaže svoj talenat i konačno radi šta voli. 

– Do dana današnjeg nisam pronašao mir jer nisam nastavio da radim ono što najviše volim. Ne ostavlja me taj san na miru, naprosto ne mogu bez muzike. Ali nije bilo suđeno, nije bilo mogućnosti. Život je tekao, tako da nije bilo prostora za muziku – priznao je Alen kada je prvi put kročio na scenu takmičenja veterana.


Sa osamnaest godina doživeo je neprijatno iskustvo u kafani, zbog čega dugo nije ušao u nju. Sa sobom je vukao strahove iz kafanskog života, a danas ističe da je prezadovoljan, srećan što je pojavljivanjem u takmičenju ostvario svoj san i pobedio strah od kafane. 

– Ja sam planirao, i ako Bog da, da se ostvari taj san da živim od muzike. Sve što sam do sada radio bilo je moranje i opstanak za život, ali muzika je uvek tinjala u duši i nije me puštala do danas- iskren je finalista koji je svojim talentom u prošloj sezoni osvojio srca publike. 

Danas vredno radi na svojoj karijeri i uskoro bi trebalo da svoju publiku obraduje i prvom autorskom pesmom. 

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić