Login/Registracija

OD OKORELOG ROKERA DO POLJOPRIVREDNIKA Ne plaši se korone, rakijicom kvasi grlo i pevuši uz maline

Kažu da život piše romane, a to dokazuje i životna priča inženjera mašinstva Nebojše Milutinovića iz Užica, nekadašnjeg učesnika šoua „Nikad nije kasno“. Ovaj okoreli roker sa stalnim zaposlenjem u JKP  „Gradska toplana“ i sa takmičarskim stažom u „3K Duru“ i šouu pevača veterana, diplomu Mašinskog fakulteta ovih dana je okačio o klin, baš kao i mikrofon i u danima izolacije vratio se starim korenima – poljoprivredi.

Na obroncima planine Tara, na 822 m nadmorske visine, u selu Stapari, na dedovini površine od 20 ari Mita, kako Milutinovića zovu od milošte, zasadio je maline i čeka ovogodišnji rod.


– Obrađujemo i beramo maline isključivo moja supruga, deca i ja. Taj posao mi je i korist i veliko zadovoljstvo, beg od gužve i jurnjave, svojevrsna rekreacija i prilika za porodično druženje- priča Mita i dodaje da mu dani izolacije ne padaju teško jer uživa u prolećnim radovima na selu.

Preko dana radi u voćnjaku, a predveče se domaćinski „brani“ od korona virusa uz domaću hranu i rakijicu, ali samo do policijskog časa, jer dozvolu za slobodno kretanje još uvek nije nabavio.


Obzirom da i supruga i ja radimo i tokom vanrednog stanja, u malinjak dolazimo tokom slobodnih dana, a očekujem da dobijem i poljoprivrednu dozvolu za rad vikendom – dodaje Milutinović koji se svojim novostečenim voćarskim umećem neretko hvali i na društvenim mrežama. 

-Nebojša, poljoprivredni proizvođač iz Stapara, pozdravlja svoje maline uz pesmu grupe D Bitls „Don’t let me down“, a svima želi ugodan karantin – poručio je Mita na Fejsbuku uz fotogfrafije iz svog karantina – malinjaka.

Ovom objavom Mita je uspeo da pokrene lavinu komentara, a to je da je najbolji inženjer među seljacima i najbolji seljak među inženjerima. Ipak, u jednom su se složili – Mita je najbolji roker među malinarima.


Kada je reč o isplativosti ovog posla, isplativ je svaki koji se radi pedantno i sa puno ljubavi, a kod njega u porodici toga definitivno ne manjka. I sve je savršeno, osim cene malina koja stalno varira. Ipak, Mita se ne žali, a na pitanje gde mu je ovih dana supruga i zašto je nema na slikama, pevač se našalio i izjavio da gazdarica samo bere i naplaćuje. 


Cela porodica Milutinović radi i uživa na imanju

Podsetimo se i zašto je Mita rekao da ne može da živi samo od rokenrola.

Foto: Fejsbuk,
Autor: I. Ankić