Login/Registracija

OD GEOLOGA DO PEVAČA koji traži šansu! “Borio sam se da opstanem”

Bio je roker, ali ga je život prekalio za drugi muzički žanr. Nakon završka vojnog roka, Slavko Krstić zvani Krle iz Karavukova krenuo je da hara festivalima i to samo sa jednom pesmom. Uporedo sa fakultetom nastupao je sa bendovima, čak pevao i sa Zdravkom Čolićem, ali se na kraju opredelio za školovanje. 

Završio je Rudarsko- geološki fakultet i postao inženjer geologije, a danas u sedmoj deceniji želi da ostvari svoje davnosanjane snove. 

– Neostvarena želja mi je muzika. Ali, eto sad ću i to da ispunim – rekao je takmičar nakon što je prvi put kročio na scenu „Nikad nije kasno“. Podršku mu svim silama daje rođeni brat Svezozar Krstić, inače nakadašnji predsednik vlade, koji je u razgovoru sa Žikom Jakšićem otkrio da od Slavka nikad nije mogao da dođe do izražaja.

1d9c5d51b615ff06706cdecc9d4496839decbff0

Kaže da je Slavko neverovatan talenat koji, nažalost, nije na vreme iskoristio, a na pitanje žirija zašto do sad nije snimio bar jednu pesmu, takmičar je odgovario:

– Moj životni put je bio takav da nisam mogao mnogo da utičem. Mislim da nisam bio spreman, nisam išao u Muzičku školu, sve sam sam učio i to znatno kasnije… Nekako mi uvek kažemo za prošlo vreme „stara -dobra vremena“, ali nisu bila dobra. Te nema kafe, te nema ovoga – onoga. Morao sam da se prilagodim, da se borim da opstanem.

U takmičenju veterana predstavio se evergrin pesmom „Denny“, kojom je kupio i žiri i publiku.

79760891f993a873f2b806795698d251a2d1f716

– Odličan izbor na samom početku – pohvalio ga je Saša Milošević Mare, pa nastavio: – To je ona strana geologije, iskopali ste je dobro. Nadam se da ćete svaku pesmu pevati ovako. Drago mi je da ste ovde!

Mima Karadžić nije želeo mnogo da priča, samo je kratko dodao: Šta god Mare i Jelena rekli, a oni su uverzirani za muziku i žiriranje, ali meni se dopada, baš me briga!

Jelena Kostov nazvala ga je gospodinom i čestitala mu na ostavrenju snova.

Foto: Z.K.Munja/D. Milošević,
Autor: I. Ankić