Login/Registracija

OD AMATERA DO ZVEZDA Predstavljamo 12 veličanstvenih finalista koji se u nedelju bore za pobedu

Kroz šou „Nikad nije kasno“ prodefilovalo je 72 pevača amatera, a samo njih 12 uspelo je da se plasira u sam vrh takmičenja. U nastavku teksta upoznajte finaliste koji su od amatera postali prave zvezde i koji će se u nedelju, 1. novembra boriti za pobedu. 


Zorica Erić

Im 41. godinu i dolazi iz Mrčajevaca. Kao mala želela je da postane frizerka, medicinska sestra ili pevačica, ali je ipak završila Medicinsku školu. U ranoj mladosti je slušala hevi metal, a posebno je volela grupu „Guns N’ Roses“, čiju tetovažu i nosi na ruci. 

Godinama se borila sa porocima ali je, kako danas ističe, uspela da ih pobedi. Kaže da je raščistila sama sa sobom i posvetila se lečenju, a shodno tome došao je i poziv za učešće u talent šouu veterana. Iza sebe ima jedan brak i majka je devojčicama od 13 i 18 godina. Upravo njene ćerke prijavile su je za učešće u „Nikad nije kasno“, što je bilo veliko iznenađenje za nju.

Zoran Stojanović Poštar

Poštar ima 49 godina i dolazi iz Beograda. Rođen je u Rogatici u kojoj su majka i on jedva preživeli porođaj, jer je rođen bez nadzora lekara, pa su ga tetke ostavile u lavoru misleći da nije živ. Međutim, on se oglasio i dao znake života, i bilo je suđeno da preživi. Ali tu nije kraj. Zoran je više puta bio u životnoj opasnosti , počevši od davljenja u moru do teške povrede noge koja ga je odvojila od scene na punih 5 godina.

Celog života se bavi muzikom, a učešćem želi da ostvari svoj san i pojavi se na velikoj sceni. Oženjen je i ima dve ćerke, a po zanimanju je poštar čime se i bavi već 20 godina.

Vladimir Vještić

Ovaj pedesetogodišnjak dolazi iz Kovina. Diplomirani je novinar i zaposlen je u Ministarstvu odbrane Srbije kao urednik u upravi za odnose sa javnošću. U novinarstvu je više puta nagrađivan, snimio je i dokumentarni film u Africi, za koji je nagrađen Zlatnom Bakljom na međunarodnom festivalu.

Svira od svoje 10. godine i to rok, klasiku i poo muziku, a ima i svoje autorske pesme. Smatra da ima vremena da pokaže šta ume u muzici i zato se i prijavio za učešće u serijalu „Nikad nije kasno“.

Emir Gosto 

Emir koga zovu Šora dolazi iz Mostara i ima 71.godinu. Nadimak je dobio još kao dete dok je pomago ocu koji je bio brica po zanimanju.

Njegovi muzički počeci datiraju iz vremena kad je bio dete i pevao u KUD ,,Abrašević“ u Mostaru. Godine 1964- Emir postaje učesnik radne akcije na izgradnji puta Mojkovac-Bijelo Polje i osniva muzičku grupu pod nazivom ,,Mostarski behari“.

Profesionalno je radio kao medicinski tehničar u bolnici. 

Adela Turkić 

Završila je nižu i srednju muzičku školu, a potom je diplomirala na Učiteljskom fakultetu i trenutno radi kao nastavnica muzičke kulture. Vikendima nastupa na privatnim proslavama i veseljima. Njeni su joj zamerali što je tvrdoglava, a ona je sebi zamerala da je previše skromna. Udata je i ima ćerku. Njen suprug je takođe talentovan za muziku.

Za učešće u emisiju „Nikad nije kasno“ prijavila se jer želi da je upozna šira publika. Inače, ima 41. godinu i živi u Živinicama.

Rifat Ramović

On ima 59 godina i dolazi iz Tutina, u kome već 10 godina organizuje festival muzike za decu ,,Otvoreno srce“.

Od svoje treće godine ima trajno oštećenje vida kao posledicu zadobijene jake sunčanice, što ga je u životu nateralo da se prilagođava raznim situacijama. Uprkos svim problemima, završio je školu kao jedan od najboljih đaka. Sa 11 godina je počeo da se bavi muzikom, a već sa 18 napravio svoj prvi solistički koncert za učenike gimnazije.

Pored pevanja, Rifat svira bubnjeve, gitaru i klavijature, a bavi se i pisanjem pesama. Želja mu je bila da se pojavi na velikoj sceni i na taj način zaokruži jedan deo svog života.

Sanja Živković

Nadimak joj je Caca i ima 41. godinu. Rođena je u Paraćinu, ali od svoje 15. godine živi u Austriji. Završila je niži i srednju Muzičku školu i Muzički konzervatorijum u Austriji. Svira klavir koji je i predavala u školi.

Razvedena je i ima ćerku, a učešćem u emiisji „Nikad nije kasno“ želi da ostvari svoj davnašnji san da se profesionalno bavi pevanjem. Tokom takmičenja je često potencirala priču da joj je život bio težak, te da je teško podnela razvod, nakon čega je pala u tešku depresiju.

Dejan Ćosić Džozef

Džozef ima 45 godina i dolazi iz Beograda. Po zanimanju je pekar, ali se tim poslom najmanje bavio, radio je i kao kuvar. Dugogodišnji je član benda „Eklipsa“ koji nastupa na prekookeanskim brodovima.

Za sebe kaže da je jedini „češljista“ koji se profesionalno bavi muzikom u Srbiji. Bio je dugogodišnji menadžer u više klubova i restorana i pokretač je mnogobrojnih humanitarnih koncerata. Najevća želja mu je da ostavi nešto iza sebe u muzici.

Maja Marinković

Maja ima 41. godinu, rođena je Vranjanka, a danas živi u Vrnjačkoj Banji. Završila je nižu Muzičku školu odsek – klavir, bila je novinar i spiker na Radiju i Televiziji u Vranju.

Muzikom se bavi više od 20 godina, a uspešnu muzičku karijeru nije napravila zbog odluke da se ipak posveti porodici.

Rufat Selim Rocky

Nadimak Roki dobio je još u detinjstvu zato što je brzo trčao i uvek pobeđivao na školskim trkama. Potiče iz porodice koja je brojala šestoro dece, i nije imao mogućnosti da se muzički školuje, a završio je samo osam razreda osnovne škole.

Pevanjem je počeo da se bavi sa 14 godina kada je počeo da peva po kafanama. Jedno vreme je proveo kao azilant u inostranstvu, a potiče iz najvećeg romskog naselja na svetu „Šuto Orizati“, „Šutka iz Skoplja“. Ima 60 godina i živi u Skoplju.

Vahid Musić 

Poreklom je iz Živinica, a danas živi u Frankfurtu i ima 56 godina. Pevanjem se bavi još od školskih dana, a osvajao je i mnoge nagrade. Vahid je sa nastupima počeo zahvaljujući svom rođenom bratu Sazliji, koji ga je zvao da zajedno nastupaju na raznim proslavama. Dok je bio mlad aktivno se bavio sportom.

Kaže da za njega apsolutno važi krilatica ,,Nikad nije kasno“, jer se oženio i dobio sina u 49. godini.

Saša Milovanović Šasi

Saša ima 56 godina i dolazi iz Kragujevca. Rođen je u Kosovskoj Mitrovici, ali se još kao dečak preselio u Kragujevac gde i sad živi. U mladosti je pokazao svoj talenat za fudbal, mnogi su mu predviđali blistavu karijeru ali je u jednom trenutku života prestao da se bavi tim sportom. Muzikom je počeo da se bavi još u srednjoj školi i tada je formirao svoj prvi bend. Bio je prvi pevač koji je nastupao u najpopularnijoj diskoteci „Trokadero“ u Budvi i to je trajalo šest godina.

Voli da pomaže drugima i do sad je učestvovao na stotinu humanitarnih koncerata.

Foto: D. Milošević,
Autor: I. Ankić