„NEKADA MI JE KUPOVINA BILA LEK“: Modna preporuka Goce Lazarević

Goca Lazarević kaže da je zanima šta je moderno, ali da nosi samo onu garderobu u kojoj se dobro oseća i koja joj dobro stoji.

– Nekada mi je kupovina bila lek, ali shvatila sam da ako mi nije dobro, neće mi biti dobro ni kad nešto kupim. Često se dešavalo da lečeći se kupovinom kupim pogrešne stvari. S godinama sam postala racionalnija – priznala je pevačica.

3429ac003dba5216d735640961ed86f2f05c1acb

Ono što nosi na sceni ne razlikuje se mnogo od onoga što nosi privatno.

– Moje privatno i moje službeno izdanje, ako mogu tako da kažem, vrlo su slični. Normalno, ne mogu da pevam u onome što nosim na pijacu, ali moj privatni i poslovni stil ne razlikuju se mnogo – smatra Goca.

U kupovinu najčešće vodi drugaricu Gagu za koju kaže da je najobjektivnija.

– Idem i sama, ali više volim da neko ide sa mnom. Često poslušam modne savete nekih drugarica i devojku svog sina. One mi ne laskaju, objektivne su – zaključila je pevačica.

e300547dae1f6fb5d414db8863fa64f550289c68

 Dešavalo se da kupi nešto što će kasnije obući jednom ili nijednom.

– Mnogo puta, il’ da crknem, il’ da kupim. Najčešće kasnije poklonim tu stvar. Čoveku bude žao, pa je čuva godinu, dve, tri, a najbolje je da ako nešto ne nosiš odmah pokloniš, da i tom nekome bude moderno – rekla je Goca.

Dopada joj se Cakanin stil oblačenja. Priznaje da nikada ne bi obukla kratku, uzanu streč suknju. U njenom ormaru ne postoji boja koja preovlađuje.

– Sve mi boje lepo stoje. Postoje boje koje više volim, ali obično se desi da ih nema u ponudi, pa tako kupim nešto što nisam planirala. Dođem da kupim belo, a kupim crno. Recimo, obožavam tirkiznu i crvenu, a kupim braon, zato što mi je baš ta stajala. Najvažnije je da mi dobro stoji – kaže ona.

2640fac0ed9a9665a91f26688b1ee133f9608fdf

Kao i kod većine žena, i Gocino oblačenje zavisi od raspoloženja.

– Kada sam raspoložena, volim da kombinujem stvari, nosim vedrije boje, lepršaviju garderobu, sa više detalja, sa više nakita. A kada sam neraspoložena, oblačim se samo da ne bih bila gola. Obično su to tamnije boje i sve je svedeno. Pošto me sve nervira, biram vedrije boje. Kada se meni ne dopada moje raspoloženje, ne želim ni na koga da ostavim utisak – ispričala je Goca.

Ne voli da eksperimentiše sa frizurom i šminkom, a farmerke i majica ili lanene pantalone i bluzica proverene su odevne kombinacije za dan. Žao joj je da da velike pare za patike.

– Na kraju konstatujem da njih, ipak, najviše nosim. Sve mislim da se one ne primećuju. S druge strane, za nakit, na primer, ne žalim da dam pare. Iako volim upadljive komade, ne smem da stavljam mnogo velike pošto sam mala žena – iskrena je pevačica.

ac5f15f64c8cabeb8b9bffbd1e1dc69460fd9f75

Kritike modnih žirija je ne pogađaju.

– Sve je relativno. Takvi žiriji jesu stručni, ali su i subjektivni, kao što smo svi subjektivni. Kad nekoga vole, gledaju mu kroz prste, i obrnuto. Čovek treba da nosi ono u čemu se oseća dobro. Imam svoj fazon, a svako neka radi svoj posao – zaključila je Goca.

Foto: Z. K. Munja/D. Milošević/Instagram,
Autor: K. Obradović/D. Bukovčić