Login/Registracija

Neda Ukraden o slučaju Milene Radulović „I sama sam bila žrtva ucene“ (VIDEO)

Slučaj glumice Milene Radulović i drugih devojaka koje su javno optužile svog profesora glume Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, potresao je region.

Brojne poznate ličnosti pružile su podršku mladim glumicama, a među prvima to je učinila pop pevačica Neda Ukraden, objavivši poduži post na Instagramu u kom je objasnila da su žene često na meti nasilnika i žrtve seksualnog zlostavljanja.

– Ja sam tu reagovala kao žena i kao majka. Nije mi bilo lako odgajati moju kćer koja je isto možda imala želje da bude glumica ili pevačica, i talentovana je i muzikalna i završila je Muzičku školu. Nisam je podržala previše u tome jer sam znala i to drugo lice estrade. To nije slučaj samo sa učiteljem glume, toga ima i u drugim profesijama, verovatno i u sportu. Ko zna kad bi sve te devojke, žene progovorile, šta bi se tu sve otkrilo – rekla je Neda za Grand Online i pojasnila da svaki vid nasilja kreće prvenstveno od vaspitanja i porodice. 

c60e97f9ce313019dfdada7a45d02c1a45f8ecad

– Suštinski problem je u odgoju, u odnosu majke i oca, tu leži tajna i odgovor. Ako vidite oca koji šamara i bije vašu majku, i vi ćete možda isto tako posegnuti za šamarima. Ta slika oca kao uzora će negde biti u podsvesti ili svesti deteta, zato treba voditi računa o tome kako se ponašate prema deci, pa tek onda kako se drugi ljudi ponašaju prema vašem detetu – objasnila je i priznala da je na početku karijere i sama bila žrtva ucene. 

– Meni je pesma bila hobi, ni porodica mi nije dozvoljavala da pevanje shvatim kao jedino i najvažnije u životu. Ne, ja sam imala odstupnicu zvanu moj zanat, moj fakultet, moja škola i sasvim me je bilo briga da li će me uceniti neki kompozitor ili urednik. A bilo je toga, znate. Jedan urednik, novinar me je jedno desetak godina maltretirao raznim natpisima jer nisam htela da pristanem na njegovo prilično primitivno udvaranje – otkrila je Neda i pojasnila zašto je slučaj Milene Radulović ohrabrujući za mnoge žene, što možete da pogledate u intervjuu ispod. 

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić