Login/Registracija

Nakon svih uspeha Maju Marinković očekuje NAJTEŽI ZADATAK: „Prošlo je 18 godina“

Novinarka i spikerka iz Vranja Maja Marinković započela je muzičku karijeru pre tačno dvadeset godina, kada je imala i odličnu predispoziciju za uspeh, ali je u međuvremenu odustala zbog želje da se osnuje porodicu, što je kasnije i ostvarila.

Ipak, u njoj je godinama tinjala želja da nastavi gde je kao devojka stala, pa se u 40-toj prijavila za učešće u šouu „Nikad nije kasno“, gde je već sa prvim pojavljivanjem talentom oduševila sve. Osim pop muzike kojoj je bila dosledna, u takmičenju je ponosno promovisala Vrnjačku Banju gde danas živi sa suprugom u decom, a svaku datu priliku koristila je i da pomene svoje Vranjance.

Veliki uspeh koji je postigla nakon učešća u popularnom šouu govorila je da duguje svojim sugrađanima u oba grada koji su joj tokom takmičenja bili ogromna podrška.

Mada je u Banji već uveliko poznata i nagrađivana, pogotovo nakon pesme „Čuda“ koju je nedavno objavila, Maja čak osamnaest godina nije imala priliku da peva u svom rodnom gradu. Sve do sad, kada je stigao poziv da baš ona svojim glasom i repertoarom ulepša Dane Vranja koji počinju 27. avgusta. 

Pripreme za spektakl su uveliko počele, a ono što joj pričinjava posebno zadovoljstvo jeste odabir pesama, ali i emotivna priprema za sve ono što sledi na nastupu u rodnom kraju.

– Za mene je ovo veoma emotivni dolazak i predstojeći koncert, jer ću nastupati nakon 18 godina u svom rodnom gradu. Verovatno će biti teško od siline emocija koje me očekuju. Ali,ima li šta lepše? – ushićeno kaže Maja i nastavlja: 

-Pesme koje ću pevati na koncertu birala sam isključivo srcem. Uz pratnju gitariste Zorana Stojanovića i klavijaturiste Mladena Todorovića pevaću poseban i za mene jako emotivan repertoar, jer tako doživljavam svoj muzički susret sa rodnim gradom posle toliko vremena.


– Koncert posvećujem roditeljima, sestri, bratu, mojoj porodici… Mnogo me raduju susreti sa rodbinom, prijateljima, dragim ljudima. Zahvalna sam na pozivu Turističkoj Organizaciji Vranja i Opštini Vranje. Ovo su moji posebni dani. Dakle, 27.avgusta vidimo se u gradskom parku, od 21 čas – ističe pevačica i poziva sve ljude dobre volje i ljubitelje pop muzike da došu u njen rodni kraj i uživaju u večeri punoj emocija. 

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić