Login/Registracija

Nakon 10 godina ponovo imaju HIT! Grašo i Huljić predstavili duet (VIDEO)

Tonči Huljić i Petar Grašo nakon deset godina ponovo su udružili glasove u novom duetu „Inamorana“.


– Lepa je to i setna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite –  priča Tonči Huljić, te nastavlja:

-Kako ove godine slavimo godišnjicu nekih poznatih pesama – 10 je godina prošlo od ‘Providence’ ,pa je došlo vreme da Grašo i ja ponovno zapevamo zajedno.


„Inamorana“ je i naslovna pesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse koji izlazi za par dana. Ovu specifičnu reč starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pesmu ‘Mare Luda’ koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušaoce, a sticajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obe pesme.

– Trenutno je u procesu završavanje Grašinog CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, pa bi svako malo ja hteo da pevam ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi hteo pevati nešto što sam ja pisao za sebe, pa eto našli smo se na pola puta-  govori Huljić.

– U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje, i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam pevač koji je sklon duetima,ali saradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska tako ni ovo ne mogu nazvati saradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja- dodaje Petar Grašo.


Na CD-u „Inamorana“ nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pesama. Jednu je publika već upoznala- obradu „Dva put san umra“ napravljenu u saradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i horom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pesma:

– 25 godina je prošlo od pesme ‘Suze Biserne’ koju peva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu ‘Suza bisernih’ na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se horu pridružuje i posebna gošća – Jelena Rozga.’

Huljić je osmislio i scenario spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić .Inače, u spotu glumi mlada glumica i radio voditeljka Petra Kapor. 

Autor: I. A./N.P.